Friday, July 23, 2010

Sabtu yang hangat

Kasut. Check!

Dompet. Check!

Kunci kereta. Check!

Handphone. Check!

Panadol. Check!


Setelah semua lengkap, aku mulakan langkah aku dengan bismillah. Tenang langkahku menginjak lopak di hadapan rumah.

Si matahari nampaknya tengah rakus membakar diri. Terik. Peluh-peluhku pon berlumba2 di dahi ku. Lantas aku kesat dengan lengan baju. Sabtu-sabtu tengahari begini memang afdal untuk mencari awek. Sebab tu aku dressing smart-smart camni.

Setelah cubaan ketiga memasukkan kunci ke kunci pintu Toyota Corolla gagal, aku meniup sedikit kunci tanda buat-buat jampi. Alhamdulillah berjaya. Nak masuk kunci pun payah. Benci betul.

......

Selepas membuat "donut" dua round di depan rumah, aku segera meluncurkan motokar aku ke arah bandar. Bukan apa, saje nak menunjuk skill kat depan rumah dengan harapan anak gadis jiran sebelah timbul rasa teruja dengan abang Schomey ni.

Sambil leka menghisap lolipop yang tak habis semalam, aku memerhati di sekitar Megamall jika ada awek-awek yang 'mari'. Hampa.

Aku tanpa berlengah terus meng'first gear' dan terus memecut motokarku. Ah. Kereta-kereta di Kuantan ni memang tai-chi. Lembab nak mampus. Setelah tahap kesabaran aku menipis, aku segera memacu motokarku dengan lebih pantas. Peh. Berdesap-desap aku memotong 8 buah kereta.

......

Aku memanjangkan sedikit leher ku untuk melihat jika ada meja-meja yang kosong untuk aku duduk minum. Ketika mataku melilau mencari, pandangan aku terhenti pada suatu mata yang sedang asyik merenung diriku.

"Aweks" bisik hatiku girang.

Tinggi ala-ala model, badan ramping bak kerengga, body mantop, kulit putih, rambut ala-ala Jesicca Alba, muka macam Intan Ladyana. Superb!

Tanpa berfikir panjang, aku menyusun langkah demi langkah ke arah awek itu. Langkah yang kelihatan begitu yakin sekali. Damn! Macho pulak jalan macam ni. Aku berdiri berdepan dengan dia sambil tersenyum menggoda.

"Awak. Awak suka tak kalau saya teman awak minum ni? Tak elok sungguh orang macam awak ni minum sorang-sorang taw." aku memikir ayat paling top untuk mulakan bicara.

Dia pandang ke arah ku sambil matanya sedikit terbeliak.








"Auww. Nyah suka mak! Marilah banggggg" jawab dia garau.







..........







Aku segera telan panadol dan berlari-lari anak meninggalkan restoran itu.

9 comments:

Meor@Khairul said...

wat da f...
geli gile bace
mmg susuai arr nyah ngan ko
hak2

deus X machina said...

memang pujaan nyah ko ni

RinG said...

huiyoo, dah reti cari port bapuk daah. ajar aku wan haha

~~aKoO~~ said...

haha..
pnceritaan yg stylo dowh..
auww..mak suke..
xleh thn aku gelk bce post ko yg ni..

HEROICzero said...

yawww!!! aku ade port bapuk baru neh. area cheras. haha!

Mr. Schomey™ said...

meor: terimakasih. aku tahu kau gay. kita cerita time pillow talk nnt k..

deus: nak wat camne? aku hensem sangat. wakaka

ring:cilakak. kau la janji nak bawak aku g tgok bapuk. aku da la tak penah g lg. hehehe

Mr. Schomey™ said...

akoo: eh..terima kasih. aku masih lagi belajar menulis. keh3


heroic: cheras? yeke? kau mmg suka layan bapuk. sian aku yang straight ni tade geng..

JARz said...

lor taste bapok rupanya kawan skatll aku nie.. ptt la dok ngort awek xdpt2.. pas nie ngort bapok ja lah... hahahahha

Mr. Schomey™ said...

hahaha. jarz ni memang gay.. aritu kannnn. dia kannnnnn. hahahaha