Friday, June 18, 2010

Kuantan Sikalang

Dah seminggu aku kat kuantan ni. Banyak jugak perubahan ketara dialami bandar kuantan.

1. Semakin ramai pemandu yang macam hanjeng. Bawak kereta lane kanan sambil tekan2 brek. Takut langgar kereta depan, walhal lagi 50meter kat depan. Ada lesen ke tade mokcik?

2. Semakin banyak signboard yang unik kat bandar. Contoh: "Tak rasa bersalah ke buang sampah dari kereta?", "Tak rasa bersalah ke potong Q?". Q tu. Bukan que ok. Bahasa sms betul.

3. Projek pembangunan dah banyak siap. So, kedai-kedai makan pon dah bertambah. Makin besar la perut aku. haha

4. Jalan makin bersimpang siur, makin banyak jalan duahala jadi sehala. Tapi setakat ni, garmin masih tak diperlukan.

5. Maknyah telah meluaskan branch2 mereka. Port-port baru bertambah. Ring dan Heroic, sila ambil nota.

6. Prestasi bilik2 karoke makin menurun. Mic ade dah rosak. Ada bilik bau muntah. Cam harammm..

7. Ada shisha best kat Teluk Chempedak. Nice.

8. Semua kedai pasang bola. Great! hehehehe

12 comments:

Puteri Aladdin said...

a'ah...hari tu g kuantan cam pelik sbb nmpk signboard ni "Tak rasa bersalah ke buang sampah dari kereta?" ape pon kuantan sgt best! hik3

Mr. Shcomey™ said...

elelelehh.ade bf kau, tu yg rasa best tu. ye dok? haha

E said...

oo.. kalau sy ke pekan, leh la gi kuantan ek.. hehe

oh, ye.. kami x jadik ke gambang. tukar.. ke waterworld melaka jek. hehe

Mr. Shcomey™ said...

alaaa.tak jadi ke? haha. ade ape kat pekan?

AM SANG ASURA said...

tu la. kalo ko ade kt ktn mesti ta berubah la ktn. kalo ko kt bangi ktn terus maju. patut la bangi mcm tu je. wakaka

HEROICzero said...

oke first of all, gua mcm x peduli pon ade banyak pondan ke tak.

....


eh lu cerita betol2 ke neh? haha! kuanton jom RinG~!!!!

=)

Mr. Shcomey™ said...

am: kuantan ade macam2 sebab nak suprise aku.. jgn jeles

heroic: poyo la tak peduli..kau gak sebok2 tanya. hahaha

RinG said...

jom g kuantan next weekend! wan, agak2 la kan, kalo jual ko kat pondan tu laku x? aku jamin laku. ade bran?

Mr. Shcomey™ said...

pondan mana ada duit nak beli.. haha

RinG said...

kalo jual adil, agak2 ko la kan, agak2 ko bleh tak diorang tetibe jadi ade duit/ haha

aku said...

no 1 aku ada mengutuk gak dgn kakak ipar aku hr tu. lagi takleh blah susah gler org kuantan ni nak bagi jalan.dh bg signal pun wat bodow ja

no 2 hahaha itu papan tanda mmg aku gelak sakan. mula2 dia tulis "jgn buang sampah merata-rata' then disusuli "tak malu ke buang sampah hah?"

hahah

Siti Nur Aminah said...

gile jenuh bace signbord rpe gitu...xla;..sebab dorg sebnry xthu naK eja queue..so Q je