Monday, May 31, 2010

Jongang jongang jongang!

Kebelakangan ini, aku rasa lain macam lah. Bila tengok cermin, aku rasa diri ini tidak sekacak Brad Pitt macam dulu lagi. wahaha. Pelik juga mula-mula tu.

Tapi setelah dibelek-belek, dibelai-belai, baru aku perasan. Gigi aku dah makin kedepan! Ciss. Apasal aku kena penyakit jongs ni. Setelah dikaji-kaji, dirisik-risiki, baru la aku dapat rumuskan bahawa keturunan aku ada pesen-pesen gigi bergerak. Contoh kalau masa muda-muda gigi tersusun cantik dan rapi, tapi bila umur makin meningkat, gigi suka-suka nak kedepan dan kebelakang dengan sendirinya. Terasa macam unik la fenomena ini. wahaha.

Dengan tanpa berlengah-lengah, otak aku mencadangkan aku buat braces. Tapi bila-bila fikir, susah jugak bila pakai braces ni. Nanti macam mane nak mentekedarah lamb chop lanun? Macam mana nak makan ayam goreng rempah kat Upten? Macam mana nak gigit awek ais bila air dah habis? Camne? Camne?

Teringat jugak yang ada pepatah mengatakan, perempuan rasa yang laki yang pakai braces ni comel. wahaha.

Memandangkan aku ramai juga kenalan bakal2 doktor gigi, SO, ada tak yang baik hati nak kasi free braces kat aku? hehehe.

22 comments:

E said...

"Teringat jugak yang ada pepatah mengatakan, perempuan rasa yang laki yang pakai braces ni comel. wahaha."

homaigaaddd haha ke.. safwan syafiq yg buat pepatah tu sendiri? ngeh3x

E said...

"Teringat jugak yang ada pepatah mengatakan, perempuan rasa yang laki yang pakai braces ni comel. wahaha."

homaigaaddd haha ke.. safwan syafiq yg buat pepatah tu sendiri? ngeh3x

Mr. Shcomey™ said...

hahahaha..bukan okkkk. ni mmg ada 2,3 orang cakap..

E said...

uish! apesal 2x ni komen?

E said...

uish! x tido lagiiii?? waaaa!! haha

E said...

ok, 5 orang punya cakap.. :P termasuk x dlm 5 orang tu?

Mr. Shcomey™ said...

haha.yg rep ni pon awk dua kali ok...bukak fb jom!

E said...

waaa.. banyak giler muka sy kat sini. ngeh3x capap betol :P

Mr. Shcomey™ said...

byk la awk 5 orang! ahaa.ni siyes ni..mmg ade gurl yg cakap2..da byk kali dengar..

Mr. Shcomey™ said...

awk kena penyakit blogger2 kat blog deus ke? komen byk2 ni? haha

E said...

oo.. hmm.. kenapa sy rasa buat pertama kalinya nak bersetuju gak? hahaha betul kot.. huhu

Mr. Shcomey™ said...

ciss.awk da byk kali bersetuju ngn sy cik e wehhh..comel kan? comel kan sy? huahua ;))

E said...

oopppsss! (sambil tengok pic sy sebelah ni eh, tutup mulot) hahahaha

tula.. diorang yg kat deus tu suka komen byk2. hahaha penyakit ek tu..

Mr. Shcomey™ said...

penyakit ar tu.lg satu cam nand buat tu...yg komen, pastu space2 sampai bawah, baru komen balik..

jane said...

ko kacak ek???kanapa ku tak tau...


keh3x

Alien Hijau said...

pergh...gedikz gile ko!
aku pon teringin nak pkai braces...
weh..buat cepat2!!!
sblm makin teruk!

RinG said...

comolot sangkut doe. haha ermm, pakai la braces tu, ada faedahnya jgk.

Anonymous said...

Jane: sebab kau tak tengok lg..kalau kau tgok, mst kau kagum,hahahaha

Alien: hahah,tak segedik post kau lah.keh3..tu la..aku tunggu la mber2 doktor gigi aku yg nak kasi free..eh.buat kat spital gomen, pree gak kan?

ring: penah comolot tak? haha.. tu la pasal..aku nak pasang, tp cam ragu2an.

HEROICzero said...

keh3 baru nk prasan~ aku dh setaon dua syak ko jongang kot..

Mr. Shcomey™ said...

cilake! haha

Siti Nur Aminah said...

best kiss ble ada braces...errkkk...

Mr. Shcomey™ said...

eh eh.. cam biasa je? kau pakai braces ke dulu?