Sunday, April 25, 2010

Tag Bag Tag

Terms and Conditions:
1. selongkar beg anda, xkisah la beg duit ke, beg tangan ke, beg bimbit ke, i dont care!
2.ambil gmba barang2 dan tag kan gmba tersebut.
3.ceritkan serba sedikit kenapa anda memerlukan barang itu berada dalam beg setiap hari setiap masa.
4.akhir sekali, tag 5 orang
*di copypaste dari Cik Senah



Perangai aku, aku malas nak buat tag. Tapi memandangkan cik senah ini adalah rakan sekelas di UIA dan mempunyai masalah mental yang serius, tak buat, merajuk pula, jadi aku buat la. Horait?

Beg yang dipilih ialah beg duit aku. Nampak macam surah Yasin, tapi sebenarnya dompet berharga Rm29.90.


Ok. Ini ialah beg duit aku. Tiada nama panggilan untuknya sebab aku tak pernah panggil pon beg duit aku. So, duit-duit yang korang nampak tu, itu duit yang ada dalam dompet aku sekarang. Pastu kenalah ada nombor telefon Kurnia untuk kecemasan. Kad kaler putih tu, kad bisnes Cikgu KH aku. Sekarang dia dah naik pangkat. Masa cerita kat aku, muka dia macam tersipu-sipu bangga. Ok tersipu-sipu. Aku tak tahu muka bangga sambil malu-malu nak panggil apa. Kad kaler hijau tu, kad iklan Wong Solo. Restoran Ayam Penyet kat Bangi.


Ok. Ini kad-kad yang ada dalam beg duit aku. Tak banyak pon. Sebab sakit buntut nanti bila nak duduk kalau kad penuh kat dompet di poket belakang. Kan? Oh. Ada Id UIA aku. Salah satu kad yang paling berkualiti yang pernah aku ada. Gambar tak terjejas, dan muka aku masih kelihatan hensem dan kacak. Ehem. Masih lagi disimpan walaupun dah 2 tahun meninggalkan UIA. Tu dia lesen aku bukti aku pemandu yang sah di jalan raya setaraf Fernando Alonso. Tu tiket Perlawanan Manchester Champion United dan Malaysia. Dan yang ada kertas kaler oren tu, tu kenangan lama. Erkk.

Dan kerana aku rasa aku penat buat tag ni, so, aku nak penatkan orang lain. Jadi, mangsa-mangsa aku kali ini ialah :

32 comments:

Does it matter ? said...

Salam Encik Shcomey !

Ya rabbi... ! Mula-mula saya gelak je baca post awak ni. Semua ayat pun kelakar. Bila nampak nama di-tag, OH NO.... Haha. Aish budak ni. Saja nak bagi orang merana.

Mr. Shcomey™ said...

haha..cik ribena. mengapa tukar nama? tak cool la! huhu..

tade pon kelakar, cuma awk dah kena tag, so time untuk tahu ape dalam beg awk tu. huhu

nand nasyari said...

he'eleh..bosan gile cara kau jwb tag...!hahaha! t aku buat la...wakaka ;D

Mr. Shcomey™ said...

haha.aku da tulis kat situ aku malas nak buat tag. so, jawab pon secara malas la..keh3

deus X machina said...

siap tag nand lagik
co cweeetttt

kah kah kah

Mr. Shcomey™ said...

alamak nand. suami kau da jeles. keh3.

aliyah yayaya~ said...

mane kad ma3x uniten ko ha????

aliyah yayaya~ said...

mane kad ma3x uniten ko ha????

E said...

Owh..! sy mangsa rupanye..! kehkeh Ok jap.. nantikan...... =p

Mr. Shcomey™ said...

wah senah. semangat nak tahu sampai comment 2x. keh3. aku gantung kat leher, so tade dalam dompet.

E: haaa.buat. nak tengok gak ape ada dalam beg. biasanya kalau beg tangan tu, mesti ada barang yang tak ditunjuk.keh3.

Farid Fernandez said...

aku jumpa ko akhirnya!!! hahaha

Mr. Shcomey™ said...

haha.kau memang! artis susah nak jumpa peminat ni. keh3.

Farid Fernandez said...

haram jada!

hahaha

Siti Nur Aminah said...

byk gle kad...surt cinta selit2 xda

Mr. Shcomey™ said...

farid fernandez: abang. nak sign. n tolong promot blog sy. haha

aminah: haha. dompet dulu ada. tp yg ni pon ada, yg kaler oren tu, tp tu note dari seseorang la. tade la smpai ade bubuh bedak dan pen kaler2.hehe

E said...

dah buat dah.. hehe dan ada penambahan gambar.. hhahaha

Mr. Shcomey™ said...

dah baca pagi tadi. ade tambah gambar baru ke tadi?

E said...

dah ... ehehehe actly byk lagi.. tapi seppp aaarrrrr =p LOL

err, beg tangan ada.. tapi jarang pakai..

lebih mudah menjinjing @ kepit beg duit aje. itu la style E =p

Mr. Shcomey™ said...

elehh..yela tu. dalam gambar profile pon pakai beg tangan. dalam beg tangan bahaya sket la kan nak tunjuk? hehehe.

E said...

hahaha dah agak dah awak akan pOint Out pasal beg tangan dlm prOfile pic sy tu.. Ok.. nantikan =p hahahaha

Alien Hijau said...

err...suami nand yg mane 1 nie? hahaha

HEROICzero said...

aaa... nanti2 la wat.. bz exam.. seyes..

Mr. Shcomey™ said...

E: haha. ok. sy tungguuuu

Alien: suami nand yg name DeusXmachina..

Heroic: ahhh kau. duit tiket jgn lupa bayar.aku tengah pokai. keh3.

Siti Nur Aminah said...

ko perli aku ke..hahahha...thu la aku sembur myk wangi dlu2..kat surt

Mr. Shcomey™ said...

haha.aku agak2 je. tapi biasa memang akan buat punya la. weh. sekarang pon ada surat cinta lagi ke cik aminah?hehe

HEROICzero said...

wowowww... bukan masa terdekat kan? =p

Mr. Shcomey™ said...

sebelum aku g perhentian tengah bulan 5 ni.boleh?

HEROICzero said...

demmit...

CikPiN said...

wang solo terbaik. tapi..PEDAS GILEE ah.

Mr. Shcomey™ said...

heroic: wait it. haha

cikpin: betul! setakat restoran2 ayam penyet yg pernah pergi, wong solo memang terbaik.haha. promot sket..

HEROICzero said...

bukan ko ade utang aku rm50 ke.. jap2 aku igt lek.. ade..ade... kan kan kan?

Mr. Shcomey™ said...

tu nanti ar settel. haha. aku tengah kering ni. keh3