Monday, April 12, 2010

Hati tak tenang

Dah beberapa bulan aku buat kerja gila. Taklah gila sangat pon bagi korang. Tapi bagi aku, ianya sangat menggila!

Tak ramai pon tahu. Adalah 2,3 orang. En Heroic tahu pasal ni sebab dia tempat aku shoulder to cry on bercerita. Yela, hati tak tenang, bila dah cerita kat seseorang, barulah lega kan?

ah cilakak nyamuk ni.time aku taip time tu la nak gigit

Dari kecik, aku memang seorang yang degil. Selalu nak buat apa yang tak patut dibuat. Kalau dilarang keluar bermain, lagi lah dahsyat aku bermain sampai taknak balik. Setakat kena halau rumah, kena gari kaki, adalah dalam 2,3x. Cubit tu perkara biasa. Tampar dan terajang tu alah tegal biasa. Bila aku mula belajar taekwondo, aku dah pandai main tepis-tepis. Hehe. Tapi lepas tepis, aku kena lagi teruk la.

Ok. Lari tajuk.

Berbalik kepada cerita asal, memang dah menjadi prinsip hidup aku supaya tak buat kerja tu. Kebanyakan rakan-rakan aku tahu prinsip aku tu. Tapi, aku buat juga. Bermula dari sekadar main-main cabar, sekarang dah angau.

Sekarang, aku mula kawal diri dan kembali kepada keadaan yang sepatutnya. Aku mahu jadi kawan sahaja, dan perasaan ini lebih baik aku simpan dalam-dalam. Dan lepas-lepas ni kalau kami ada jodoh, tak kemana. Kan?


23 comments:

Cahaya Pembuka Hatiku said...

hahah.. main cinta la tu.. kantoi...

nand nasyari said...

hahaha..apesal kau..? angau sape weh..? meh stori ngn aku meh... (melodi ni) :P


aku ngh angau kat iwan AF8 ni... ouh... comel nye beliau...ngeheheh ;D

HEROICzero said...

ape ko dh wat lg neh.. ishh~

Mr. Shcomey™ said...

chy pembuka hati: ehh.yela.tapi ade ceritanye..hehe

nand: kau angau dengan deus erk888? haha

malas aku stori ngn kau.lain la kalau sambil stori, kau blanje makan..keh3

heroic: cilakak. yg aritu la.

HEROICzero said...

ooo... dah ingat dh.. wakakaka aku lupe ouh, banyak sangat ceta ko.. okay, berita faham, roger!

Mr. Shcomey™ said...

cam haram

Tulip said...

semoga hati cepat-cepat tenang ekk..jgn angau2..huhuhu

HEROICzero said...

sabar beb.

Anwar Ibrahim said...

sabar...nand xkan lari ke mana2...ada punya jodoh korang,....hek hek hek

Anonymous said...

aku pun dah terjerat skang ni bai. canne eh?

-ring-

Ribena said...

Salam En Shcomey oi. Hehe.

Apa tujuan post ni? Macam tak pahamlah haha. Kesimpulannya? Sorry, BM dah semakin aduh duh duh ~ :P

E said...

terjebak lah ni!

Mr. Shcomey™ said...

tulip: harini serabut kejap n da tenang skang..ehe

heroic: sabar la ni...sakit ati dow pasal tadi

AI: kalau nand tak lari, aku lari.keh3..

ring: kau teruskan. ini serius! haha

ribenakm: salam cik ribena ui..
tujuannya nak kata enough is enough. da malas buat menda melanggar prinsip hidup ni..hehe

E: errr..da angkat kaki da.hehe

Datuk Seri Dr. Safwan Syafiq said...

ah ko ghey!!!!!!!

hazirah said...

haha. terlajak perahu, terus lah ke arah yang lebih menarik. ngee.

shahrun said...

shcomey: ah..apesal lak aku nk banje kau mkn..kau xcukop mkn lg ke keje kt kedai mkn tu..? ;P
hahahaha..

weh..aku angau kt iwan AF8 ni..siyes!! ;D

deus: kau nk kene kaki ngn aku ke deus..~ iskk :D

Mr. Shcomey™ said...

Dr: lelaki sejati bai...nak test ke? keh3

hazirah: kalau terlajak tu pergi tempat best, tape. ni kalau masuk gaung, takkan taknak patah balik. kan? hehe

shahrun/nand: apehal kau nak pakai nick shahrun plak? mcm nama deus betul deus je..keh3..

alaaa..nak kasi sedap bercerita, mulut kena la sambil2 mengunyah..baru best.hehe

aku tak kenal la iwan af8.celah mane aku nak tengok af..hehe

deus X machina said...

apsal petik2 nama aku ni
aku nikahkan dua2 eko ni bru tau

aliyah yayaya~ said...

uhuk2.blog lame aku da tuka name.husniyahaliyah.blogspot.com.singgah la.sila tunjuk ajar.hehehe

Mr. Shcomey™ said...

deus: kau nak nikah ngn nand? wahlawehh.cepat2 la..benda baik tak elok dilengah2kan

aliyah: oraitt..no hal. :)

deus X machina said...

fuck u

Mr. Shcomey™ said...

keh3..:)

nand nasyari said...

aku terguna account member aku la gile..! xde kene mengena ngn deus..
cacat korg ni!!

iwan..i lebiu...~ ;D