Sunday, April 11, 2010

Transformasi

Seperti yang diduga, Real Madrid kalah lagi dengan Barcelona. Loser tak loser, memang hampeh la Real Madrid ni. Corak permainan kelam kabut dan membosankan. Lagi tambah membosankan ialah replay yang berjuta kali untuk setiap aksi. Serabut!

Sebagai pemerhati bolasepak yang tegar, aku nak bagi pendapat bagaimana Real Madrid boleh ditransformasikan skuadnya supaya memperoleh team yang mantap dan tip top.

  1. Jual pemain yang kaki kerusi dan pemain yang bodoh bongok lembab sampah tidak berkualiti seperti Garay, Van Der Vart, Drenthe, Benzema, Marcelo, Arbeloa.
  2. Hasil jualan, boleh digunakan untuk membeli player baru yang lebih berkualiti. Memang tak kan cukup dengan hasil jualan, tapi tape, kan Real Madrid banyak duit. Beli defend yang reflek otaknya tinggi seperti persis2 ferdinand pon orait jugak.
  3. Carilah jurulatih yang ada corak permainan sikit. Ni semua kelam kelibut. Passing asal sedap je. Tiada taktikal langsung. Kalau nak dibandingkan dengan Barca, memang jauh beza la.
haa.. Dah malas nak fikir sebenarnya. Hehe.

6 comments:

E said...

memang jauh beza =p haha

Mr. Shcomey™ said...

elehh.cikgu tengok ke game smlm?

haziqah :) said...

ehh , semalam game negeri sembilan ngan kedah lagi buhsan gile .

Mr. Shcomey™ said...

haziqah: yeke? tapi rasa semalam macam seronok je tengok keeper tendang penalti tinggi melangit. keh3.

HEROICzero said...

aiseh.. xtaw nak ckp ape dh madritas neh.. kalah 0-2. lagi2 messi messi messi messi. xde nama laen dh..

Mr. Shcomey™ said...

one man team.biasa arr..

sampai kan pedro yg sampah tu pon boleh nampak hebat.