Thursday, March 4, 2010

Ted dan rakan-rakan.

How I Met Your Mother board
Malam ni aku agak tamak bila post kali kedua. Ahh. Aku peduli apa.

Ya. Aku agak kerek bila mengisytiharkan aku sebagai peminat nombor 1 sitkom ni. Tapi aku memang minat habisss dengan kisah-kisah mereka ni.

Erk. Pernah tengok tak cerita ni? Siapa tak pernah tengok meh aku simpulkan leher korang cerita ni sedikit. Cerita ni pasal seorang arkitek yang bernama Ted Mosby yang menceritakan kepada anak-anak dia bagaimana perjalanan hidup dia sebelum dan sehingga dia berjumpa ibu mereka. Ted ni ada 4 orang kawan baik iaitu sepasang suami isteri iaitu Lily Aldrin dan Marshall Eriksen. Rakan paling setan ialah Barney Stinson dan wanita yang agak sengal dan 'barangan panas' iaitu Robin Scherbatsky. Dan sampai musim ke 5 ni belum ditunjukkan lagi siapa bakal isteri Ted ni. Biasalah. Nak kasi banyak musim sedikit.

Aku suka cerita ni sebab cara penyusunan jalan cerita dia agak genius. Sangat nice dan teruja dengan kesinambungan kisah di musim dan episod sebelum2 ni dengan apa yang bakal terjadi. Sekecil-kecil perkara akan jadi penyebab kepada kisah-kisah seterusnya.

Selain itu (ok macam karangan SPM), cerita ni banyak berkaitan dengan kisah aku. Bila sesuatu terjadi, ada je dalam episod minggu tu cerita pasal benda yang sama. Cis jugak.

Contohnya macam episod paling terlewat ni, kisah pasal "hooked" iaitu kita hanya gunakan orang yang kita suka ni sebagai orang yang ada disamping kita je. Macam backup la. Atau pun menjanjikan sesuatu yang kita tahu takkan terjadi. Ahh serabut gila aku terang. Senang cerita, ada orang suka kat kita, kita janji kat dia yang kita akan terima dia suatu hari nanti sebab sekarang tak boleh lagi, padahal tak nak pun kat dia ataupun saja nak gunakan dia je untuk kesenangan diri kita.

So, apa kaitannya hooked ni dengan aku, errr aku rasa aku yang dah terkena hooked tu. Jadi, lebih baik aku cool down dulu dan jadi single and available seperti biasa.

Aiyoo. Semacam 'pengkalah' gila.


Bagi yang malas fikir : barangan panas = hot stuff , pengkalah = loser

23 comments:

nand nasyari said...

Contohnya macam episod paling terlewat ni, kisah pasal "hooked" iaitu kita hanya gunakan orang yang kita suka ni sebagai orang yang ada disamping kita je. Macam backup la. Atau pun menjanjikan sesuatu yang kita tahu takkan terjadi. Ahh serabut gila aku terang. Senang cerita, ada orang suka kat kita, kita janji kat dia yang kita akan terima dia suatu hari nanti sebab sekarang tak boleh lagi, padahal tak nak pun kat dia ataupun saja nak gunakan dia je untuk kesenangan diri kita. <--standard dak2 yg stadi kt U.. abes U cari pasangan laen..hahaha..cam harem..jgn buang mase shcomey...jd single cm aku baru best..ngahahahah :P nk nk cinta UNITen..lagi xleh pkai..hahaha..aku ckp ni base on pengalaman sebenar oke.. :P

Mr. Shcomey™ said...

alamak.senior da nasihat..weh.tak penah kot nak ngorat dak2 uniten.tak cun..haha

tak nak cerita ke pengalaman sebenar tu?hehe ;p

nand nasyari said...

xbley cite kt sini..bahaya..~ hahaah :D

Mr. Shcomey™ said...

memang bahaya cite kat opis.kantoi la curi tulang. err kan? haha

nand nasyari said...

bkn kt opis la gile..cite kt blog ko la ni...hahahaah :P

HEROICzero said...

amende la ngorat2 neh.. x rock la beb~

Mr. Shcomey™ said...

nand: uwhh..cakap la jelas2.hahah...alamak.da tu nak cerita di mana? ;p

heroic: eh.orang dah kapel ni berlagak ye skang..

deus X machina said...

betul gak cakap nand
jadi single lah best
aku sedang mengecapi nikmat single ketika ini
erk888

Mr. Shcomey™ said...

haha..aku tengah single la ni weh..

Tulip said...

x pernah tau pun cter nie...=0

single best..ada kawan special but x couple tp serius lg best..

Anonymous said...

amendela ko ni, kmon la, istilah cari pasangan xde dah skang, ko pun ak kene ajar jgk ni, get a life, get laid, last but not least, SUIT UP!

-ring-

nand nasyari said...

yea deus..ko geng aku kan..kan..kan..? ;D

haah ea..ktne eak..erkkkk..:P

HEROICzero said...

lepak sudah~ single is simple~

Mr. Shcomey™ said...

tulip: tak pernah tengok?? nak kena ni! haha

ring: fuck u get laid. get maid maybe. haha

nand: cari geng nmpak.. kat ne? mane aku taw? maybe kita boleh guna cara tradisional seperti menghantar surat menyurat?


heroic: owh.couple is trouble? tak gitu?

HEROICzero said...

couple is trouble.. but for her, im willing to gamble =)

Mr. Shcomey™ said...

halamak...ni jiwang terlebih ni bro! haha

HEROICzero said...

hahahaha!! *wink*

Mr. Shcomey™ said...

hakktuihh~ haha

nand nasyari said...

style tu... anta surat siap stem tau..kalo bleh buat cm style peminat anta surat kt artis..haaa..ok x cmtu? :P

weh deus..ko geng aku kan..? kan..? hhehe ;D

Muhd said...

kau nak aku letak bedak2 sejuk sket tak kasi wangi? atau pon bakar2 sket kat hujung2 kertas tu? tak pon kan, aku tampal gamba muka aku? style habess.. hehe

ek elehh.nak tarik geng ar tu..ishk3. ;p

Anonymous said...

alamak.aku terreply guna account mber aku.hehe

-mr.shcomey

Danial said...

hah. aku pun baru start layan series ni lewat tahun lepas. boleh kata macam pengganti 'friends' ah. barney 'legen-wait for it-dary' stinson!

Mr. Shcomey™ said...

daniel: kalau kau lalu new york, sila singgah maclaren bar! haha. tp kalau pegi tu, sila 'suit up'!