Wednesday, December 9, 2009

Datang bulan


Fakta-fakta menarik mengenai bulan:

-Bulan sentiasa berbentuk sfera walaupun kita sering melukisnya dalam bentuk sabit.

-Semasa bulan mengambang, tiada semestinya semua perempuan datang bulan.

-Jika sedikit serpihan bulan jatuh ke bumi, kemungkinan besar boleh mendatangkan impak yang amat kuat kepada permukaan bumi. Tetapi masih terdapat orang melayu yang mengharapkan bulan jatuh ke riba mereka.

-Walaupun teropong dan satelit pemantau dunia sudah semakin canggih dan boleh melihat permukaan bulan dengan jelas, tiada satu pun gambar yang memperlihatkan bendera amerika yang dikibarkan neil armstrong di bulan dahulu.

- Filem New Moon yang tengah hangat di panggung tiada langsung mengisahkan pasal bulan.

*post ini sekadar isi masa lapang*

10 comments:

silence musica said...

hahahaha! dah xde kerja ke nie?

Mr. Shcomey™ said...

lebih kureng lerr..huhu

HEROICzero said...

tak tacing la post neh.. laen2..

Mr. Shcomey™ said...

wak lu arr.nak tacing2..

HEROICzero said...

nak tacing.. nak tacing... bile ko nak sedih2 emo2.. cpt la cpt la

RinG said...

12 hariBULAN 12 2009, Man U dapat bulan mengambang kat old trafford.

Mr. Shcomey™ said...

setelah sekian lame,ring berkumandang..

HEROICzero said...

seperti biasa, bile chelsea kalah xde plak die nak gebang

RinG said...

kate fan chelsea

HEROICzero said...

sape kate?