Thursday, September 17, 2009

Raya tiba lagi...

Lagi 2,3 hari seluruh umat Islam kat Malaysia ni nak menyambut hari lebaran. Pejam celik, pejam celik,dah nak raya dah pon.. Hampir semua mber2 aku sakan bershopping..ngn baju raya, ngn seluar raya..baju melayu raya kira lain plak..kasut raya pon ada.rambut raya pon ada..macam2 lah senang cerita. Ade seorang mber aku ni, habis rm1000> untuk raya ni..gilapaa! beli semua nak branded2 jek.. Aku cam biasa la, time raya ni la kesempatan aku nak beli seluar jeans. Beli sehelai harga rm150..kali kedua beli seluar harga lebih seratus dalam seumur hidup aku..ape lagi aku beli ye?hm..tade da..itu je aku beli..tu pon seluar tu aku da pakai seminggu sebelum raya..siap pakai buat g kelas..

Kenapa ye aku x shopping sakan?

tade duit?

bukan pon..tapi aku tade mood nak beraya.. seriously..tade mood langsung..
cuma ade la aku teruja nak serbu open house2 yang bakal mber aku buat..nak bjalan je actually..n ade la dengan sedikit harapan supaya dorang kasi duit raya..hehehe..

hm yela kan..kalau tahun lepas2,aku seronok la jugak nak beli baju raya,dan nak beli baju melayu yang sebelum2 ni aku x minat nak beli pon..sebab nye? seronok nak beli baju raya sebab ade mood raya. n kalau pasal beli baju melayu yang dulu aku xminat nak beli tu,sebab aku nak tunjuk kat si dia..mms pagi raya la katakan..haha..

harapan..ya..aku ade harapan sempena hari raya nie. harapan aku raya tahun ni,aku dapat beraya kat rumah2 yang aku x penah pegi sebelum ni..tangkap gamba,n buat koleksi..hehe..
tade la..sebenarnya harapan aku, supaya semua umat Islam kat dunia ni seronok dan gembira di hari raya.jangan tade2 mood macam aku k..amin..
gambar raya tahun lepas.bukan aku yang edit.
*gamba terpaksa disensored atas sebab2 tiada lesen..haha

salam aidilfitri dan maaf zahir batin

13 comments:

aku said...

haha sensored2 lak tunjuk je udah
selamat raya weh
takut esok lusa lupa nak wish
maaf zahir batin.jgn mkn byk sgt.ingat dunia ingat perut k?hahaha maaf lg la ek.^^
rajen dtgla rumah yg x seberapa

Mr. Shcomey™ said...

ishk.kene sensored..kang ade aku kne tumbuk ngn balak die..mane la taw kan

ehh..ko raye kuantan ke? konpem aku datang beraya..sedia duit raya mahal2 sket k..
aku pon mintak maaf zahir batin..aku taw aku xpenah wat salah ngn ko..ko je byk wat salah ngn aku..tp aku mntak maaf jugak..hehehehe..
selamat hari raya!

HEROICzero said...

cantik gmbar edit tu... tp aku cm penah tgok... ko tunjuk ek? ke aku jumpe? ntah.. tp cantik gk.. ye2, safwan cantik.. =D

Mr. Shcomey™ said...

haha..tah..ye2 je ko penah tgok..

aku said...

oh bukan kau balak dia ke???
haha tak ah ni kat spore lg.raya ke-3 kot blk kuantan.
oi kau byk ah salah dgn aku byk gler
selamat2

Mr. Shcomey™ said...

kalau aku balak die,x perlu ar potong.ape daa..cmon la..aku single beb..ngorat aku cpat.haha

Mr. Shcomey™ said...

nnt roger aku k..aku nak beraya umah ko..

RinG said...

oi, lawanya blog dia. oh ya, ko xpeah datang umah aku. kire harapan ko la jgk nak datang beraya klate ni. huhu

Mr. Shcomey™ said...

orang kelantan nak balik kelantan pon berebut2 tiket..ni aku nak g beli time2 raya..lg la x dapat ring oi..citt

HEROICzero said...

ring, wt open house umah baru.. gerenti kitorg g.. aku x gerenti ah.. tp Mr.Shcomey g ah.. Mr.Schomey.. cm payah plak nak taip nama ko... Mr.Schomey...

HEROICzero said...

rumah baru tu maksud nya shah alam ek..

cik kiah said...

selamat hari raya wak^^

Mr. Shcomey™ said...

eh eh cik kiah..selamat ari raya..tade wat makan2 ke?hehe