Wednesday, June 10, 2009

broken~

wahh..tajuk aku kali ni bermat saleh sket..biasa lah..melayu suka diri nya dicelup dengan adunan luar yang belum tentu indah berbanding ape yang asli...huhu..lupekan PPSMi tu k,bukan ini yang aku mahu keutarakan..

yep..tajuk nya berdasar putus cinta. walaupun aku sendiri masih dibuai kenangan lame,tp bukan itu yg mahu aku sampaikan... aku hanya mahu ceritakan ape yang terjadi disekeliling aku yang aku rasekan cukup untuk membuatkan aku belajar ape yang realiti dalam hidup ini..huhu..ok.

ok..baru2 ni salah seorang nakama aku telah ditipu bulat2 oleh teman wanitanye..dah la di tanah air sendiri plak tuhh...perghh..dalam hal ni,tiada ape pon aku xpaham..dan ape yang aku jelas sangat, perempuan tu bodoh dan tamak..
-bodoh kerana beritahu mber aku yang dia berada di kuantan secara tiba2, padahal tujuan die datang ke kuantan kerana nak bercuti bersama2 kekasih laen nya.pastu x bagi datang jumpe,padahal tempat nye cume berjarak 2,3km..konpem2 la kantoi...bodoh nye pompuan..
-tamak plak kerana sudah ade lelaki yang setia dan aku rasekan cukup bagus untuk die,tp nak jugak orang lain.

ok. aku selalu melihat orang menasihati rakannya tetapi apabila tibe saat die kne,die pon xbuat ape yang die nasihat... aku selalu melihat rakan perempuan aku menasihati salah seorang perempuan yang menangis..

da la wei..jangan nangis la psal laki tuh..xgune pon..die xkesah pon pasal ko,ko nangis2 kesah pasal die wat pe..potpetpotpetpotpet..-si A berkate kepada si B yang sedang teresak2..

selang beberapa jam, si A bergadoh, dan menangis.datang si B kepada si A..

wei.xpayah la nanges wei..laki tuh mmg bodoh,die wat ko camni..bek ko lupekan je la..die xkesah pon pasal diri ko..baik ko kesahkan diri ko je..tadi ko jugak nasihat kan aku jangan nanges pasal laki td,ni ko plak nanges...potpetpotpetpotpet...kate si B..

n selang beberapa jam lg.. si B pulak menangis, dan si A plak menasihati balik si B..aku sebagai si C hanye tercengang melihat gelagat dorang ni..haiihhh..macam2! pandai nasihat orang lain,tapi bila terkena batang idung sendiri, same je..papehal pon, be strong la korang k..

ok. pasal yang ini aku lagi keliru..
si A mengalami patah hati akibat ditinggalkan kekasih nya kerana memilih perempuan lain..ape yang dilaluinya memang perit.si A asek menangis smpai kan tengah2 ketawa pon boley menangis..
si A sudah mendapat pengganti, si B.. si B pula telah meninggalkan ex nye iaitu si C demi si A.. n si C asek menangis2 n ofkos la tgh2 ketawa pon boley menangis jugak..ape tah lagi kalau ade lagu2 yang menyayat hati berputar di radio..
ape yang aku lihat terjadi kat si C same jek macam ape yang jadi kat si A dlu..
haihhh..xpaham aku nape ley jadi cmni..tidakkah si A tak dapat merasai ape yang si C rase sebelum memilih si B? yang aku tahu, si A ade sebabnye tersendiri n x perlu la kita tunding jari mengatakan die salah..**buat la ape ko rase ko betol,selagi aku waras,aku akan support ko gak beb..jgn risau..

tah la weh..realiti ini memang memeritkan.. dan kita sebagai manusia, kena belajar dari kesilapan dan pengalaman..tiada kebahagiaan tanpa melalui sedikit kepayahan..kalau kita tidak pernah terjatuh,kita akan hanya lebih takut untuk melompat lebih tinggi..sekian..

23 comments:

melon. said...

ayat last lu ni menusuk la.

nad said...

sumpah setuju. mengapa ya? ahah

Mr. Shcomey™ said...

melon: bese ar..pepatah pujangga..haha..ko taw dari mane aku dapat? ilham mase aku maen skateboard dlu..hehe

nad: terima kasih kerana setuju..hehe..tataw la mengapa..

aku said...

itula kita panggil saling mengingati
manusia itu pelupa
aku lupa kau ingatkan

kau ada hutang aku x?

Mr. Shcomey™ said...

aku: betol jugak ape ko ckp..haha..aku tade hutang ko pape,ko hutang ngn aku rm150..heh

aku said...

hah banyak arh

Mr. Shcomey™ said...

haha..btol la..bayar cpat..

K-RiL n NaDhU said...

ksmpulan dr cter ini ialah:

kte sbg mnsia saling memerlukan....
& nobody is perfect...

Mr. Shcomey™ said...

yeke itu kesimpulan nye? rumusan plak cmne? haha

HEROICzero said...

oh blog berwajah baru??

=)

Mr. Shcomey™ said...

kaler je baru..tade ape yg ubah sgt..hehe

hazirah said...

kesimpulan saye : pahamila diri anda sblm fahami org lain. hu

Mr. Shcomey™ said...

kesimpulan saye plak: fahami yang kita xkan pernah paham manusia..kan?hehehe

HEROICzero said...

ko sejak akhir2 neh ske belit2 kan?? pe cer bro? hahaha

Mr. Shcomey™ said...

mane ade belit..kalo aku belit,sume orang tercekik..haha
tade cte pape pon..aku duk umah on9 je la keje aku..

HEROICzero said...

cter terbaru, Cristiano Ronaldo on his way to become a JUDAS..

fuck

Mr. Shcomey™ said...

JUDAS? ape tuh?

HEROICzero said...

oww.. pengkhianat.. hahaha...

Mr. Shcomey™ said...

haha..biar p la dia tuh..

RinG said...

biase le budak2, baru nak kenal dunia dah nak cople. haish, susah2

Mr. Shcomey™ said...

haha..ring..ko da lame eh knal dunia..;p
biarkan je mereka..atleast kepahitan mengajar erti untung nye kemanisan..

HEROICzero said...

peh.. ko ayat dasyat2 kan skrg??

Mr. Shcomey™ said...

aku byk bace kitab2 pujangga skang..haha