Sunday, February 20, 2011

Korea Sekarang

Pagi tadi Anis tunjuk kat aku facebook member dia post pasal excited dah beli 2 keping tiket Suju a.k.a Super Junior berharga RM486 sekeping.

Reaksi pertama aku: WTF! Ape ke bodoh weh??

DUH DUH DUH!! *hentak kepala kat dinding*

Apa yang merasuk pemikiran dorang ni. Minat pun, biar lah berpada-pada. Aku boleh terima kau pergi konsert dangdut, atau pun konsert Justin Bieber. Tapi Super Junior? Kau paham pun tak apa dorang menyanyi. Excited sebab nak tengok dorang menari? Memang tak la. Yang aku rasa kau cuma habiskan masa dengan menjerit-jerit 2 jam sebab tengok mamat jambu korea. Damn.

Aku boleh bet, lebih separuh yang pergi, tak paham menatang apa yang dorang nyanyi. Yang dapat nyanyi ikut lirik sekali pun kira syukur.

Bukannya nampak pun muka dorang betul-betul. Nampak muka dorang besar kuku jari kelingking je dari jauh tu. Bangangggg.

Aku pun dulu layan korea. Terlebih dulu minat drama Jepun. Cerita yang pertama aku layan ialah Beautiful Life. Itu Takuya Kimura berlakon. Kembar seiras aku ni memang mantap lakonan beliau dalam drama-drama dia berlakon. Part dia menangis time make up arwah awek dia memang terbaik. Drama dia macam Hero, Engine, dan Pride antara favourite drama aku.

Takuya Kimura

Start layan cerita Korea pula aku tak ingat drama apa. Tapi favourite all time aku ialah Stairway to heaven. Layan kat VCD dulu baru tengok dekat NTV7 tahun bila tak ingat. Cerita tu pun jenis sentap mak nak. Cerita macam Three Dad One Mom pon boleh tahan. Cerita macam Sassy Girl tu tak payah cerita pon tape. Orang ramai tahu.

Atleast, cerita tu ada SUBTITLE. Dan aku boleh paham apa yang dorang cakap berdasarkan subtitle tu.

Aku baca lagi, kat sungai wang plaza, orang beratur dari 5.30 PAGI okay! Apa ni apa ni apa ni?? 4,5 jam beratur dan majoriti yang bangang beratur ni nak beli tiket RM486 tu la. Astaga astaga astagaaaaa.

Kesimpulannya, BANGANG.

11 comments:

Danial said...

Muka market = duit masuk.

HEROICzero said...

kpop? keh3x.

BANGANG.

menari macam celaka plak uh tergedik2 terliuk lentok, tak manly lansung!

~~aKoO~~ said...

huh!
berkobar2 anda mngutuk..
sush nk jumpa org kutuk k-pop cmni..keep it up!!
*duit dorg lntk dorg ler..oo..super junior tu suju ek..ok..aku ngaku aku jakun bab2 k-pop..
takuya kimura..i like too..tp kembr ko ke??erk..*pitam..
Pride best..tp ko jgn lupe..Long Vacation pon best pe..Hero pon..
ok..trlalu pnjg skang..drpd komen pjg2 kt sini bek aku updated blog..adioss..hehe

Anis Azhani said...

haha..
budak tuh kaya hapa

Anonymous said...

bangang...sdap ayat..tp btul gak ko ckp uh..mmbazir je 400 lbih tuk suju..tp x ksah r..duit die..kteowg mnat k pop sbb cre dieorg jad artis.,brmule jd trainee lu..sape kmbr ko tu..takuya kimura???jauh pggang dri api r..hahah

Anonymous said...

bangang...sdap ayat..tp btul gak ko ckp uh..mmbazir je 400 lbih tuk suju..tp x ksah r..duit die..kteowg mnat k pop sbb cre dieorg jad artis.,brmule jd trainee lu..sape kmbr ko tu..takuya kimura???jauh pggang dri api r..hahah

Anonymous said...

bangang...sdap ayat..tp btul gak ko ckp uh..mmbazir je 400 lbih tuk suju..tp x ksah r..duit die..kteowg mnat k pop sbb cre dieorg jad artis.,brmule jd trainee lu..sape kmbr ko tu..takuya kimura???jauh pggang dri api r..hahah

Anonymous said...

bangang...sdap ayat..tp btul gak ko ckp uh..mmbazir je 400 lbih tuk suju..tp x ksah r..duit die..kteowg mnat k pop sbb cre dieorg jad artis.,brmule jd trainee lu..sape kmbr ko tu..takuya kimura???jauh pggang dri api r..hahah

Mr. Schomey™ said...

danial: muka aku market, tak masuk pon duit.

heroic: aduh. tgok muka la. nak manly camne?

akoo:laaa. kembar aku la tu. tgok la muka, beza tang idung je. kah3

Anis: kaya tapi bazir mende bangang tetap bangang. haha

Mr. Schomey™ said...

anon: tulis ar nama kat bawah. kan susah aku nak maki bila komen 4x menda sama. lol. gurau je.

melon. said...

aku beli tiket tu. lepas tu aku terus bakar depan queue yg ramai2 tu. *berangan-macho.