Saturday, November 6, 2010

Exam ni, sama je studi ke tak. Cam haram

Kemahiran Kempimpinan Dan Keusahawanan.
KDKB113.
2 Jam.


Jawab semua soalan berikut sekurang-kurangnya 300 patah perkataan setiap satu.
  1. Berikan punca-punca mengapa pemimpin gagal cemerlang.
  2. Apakah perbezaan ciri-ciri kepimpinan diantara Dato' Sri Najib dan Tun Mahathir.
  3. Mengapakah MAS gagal bersaing dengan syarikat Airasia sedangkan MAS dibantu oleh kerajaan.
  4. Anda seorang peniaga perabut dan perhiasan dalaman. Anda hendak mengembangkan lagi perniagaan perabut dan perhiasan dalaman anda dan ingin meminta bantuan kewangan dari SME Bank. Sediakan satu kertas kerja untuk kepada SME Bank.


  1. Boleh jawab.
  2. Cam haram, tade dalam note pon, tapi boleh jawab.
  3. Ape mende ni, tapi nasib baik baca paper, tahu la sikit2. Member2 pun banyak membantu. hehe
  4. Kimak. Apemende ni. Takde dalam silibus weh!

9 comments:

Sabrina said...

Q4: Business plan/proposal
Cerita skit psl company profile, mission, vision, organisation chart. Future plan, budgetted cash flow. Haish, lecturer aok pandai, setakat tulis blog boleh buat, inikan pulak nak kaw tim benda2 gini.

~~aKoO~~ said...

klu akoo, akoo nk jwb soaln no 1 n 2 jer..yess..gebang selama-lamanyer..

Mr. Schomey™ said...

Lin: haaa. memang tak dapat la nak jawab. ada plak belajar benda alah tu semua.

akoo~: kalau target D, boleh la jawab dua soklan je. hahahaha

silence musica said...

seriously ni soalan exam awk? mcm berunsur politik nie

deus X machina said...

aku suka soalan no. 1,2 dan 3

kalau wat entry, panjang leh aku huraikan
kah kah kah

Mr. Schomey™ said...

silence: haaa.tak caye ke? mmg la politik. nama pon kepimpinan..haha

deus: amboi. aku rasa kau hurai2 panjang2 pon, sampai soklan dua, tangan kau patah. ni bukan menaip bai. ni menulis! hahaha

nand nasyari said...

wtf soklan mcm ni weh?

Mr. Schomey™ said...

haa nand. kau amek kdkb dulu kan. pak arip kasi evolusi sket kat soklan. haha

HEROICzero said...

ko amek course ape eh?

oh okay, sains politik.

keh3x