Saturday, August 7, 2010

Emo 1

Seingat aku, aku rasa aku agak pro memberi alasan. Kalau setakat nak meng-alasan member2, family, lecturer, lab-instructor, cikgu2, dan makcik cafe, senang sangat. Aku boleh memberi alasan spontan yang berangkai2 ceritanya. Siap dengan mimik muka pon real. Tak susah beb bagi aku.

Tapi kryptonite aku dalam bab memberi alasan ni, ialah perempuan yang aku sayang. Aku susah nak kasi alasan. Yang aku tahu, aku cakap je ape yang jadi. Nasib la kalau kena maki. 4,5 hari jugak bertekak pastu. Sendiri tanggung.

Kacau pulak siaran ulangan Nur Qasih ni. Cam haram.

Ah. Aku rasa, setiap benda tu, kalau kau bagi alasan, sebab kau taknak buat je. Kalau kau bersungguh2, mesti boleh punya. Macam aku, walaupun aku penat nak angkat kelopak mata pon tak larat, ngantuk gila2, busy sampai nak makan pon tak sempat, tapi kalau aku betul2 nak, mesti aku sempatnya nak send hp message ke, ym sepatah dua kata ke, atau pon leave offline message untuk tanya khabar, beritahu kau tengah busy ke atau cakap apa2 yang boleh kau usaha nak keep in touch to each other.

Wah wah. Kalau kau ada masa nak kemas itu ini, nak reply orang lain punya message, nak on kau punya ym yang aku tak tahu kau ada ke tak ym dengan siapa, kau mesti ada atleast seminit dua dalam sehari untuk say something to me. Ini senyap sepanjang hari? Kalau sekali dua, boleh lah aku senyap. Ini aku yang terhegeh2 nak tanya itu ini. Nak cakap aku rindu kat kau semua. Aku sorang je la yang terhegeh2?

Bila time aku tak offline, aku tak rep, aku tak ini tak itu, kau tahu jugak nak tanya mana aku hilang kan??

Dah la.

Cool tak cool. Understanding tak understanding. Gelabah tak gelabah. Poyo tak poyo. Aku still ade hak nak bercakap apa hati aku ni rasa. Bila awk keep doing the same thing rasa sakit sangat.

p/s: awk ambil la masa awk. Setahun pon tape. Biar saya je sakit hati sorang2 okay. Eh, semua OKAY kan. Nice.

p/s/s: Eh. Saham awk tak jatuh. Tade nama pon. No hal la!

11 comments:

aku said...

sabar ya mat.mungkin dia tgh berdarah.mgkin dia tgh berfikir. bg can n ruang siket.tp jgn putus bertanya. kdg2 prmpuan ni nk test ja.nk suruh org pujuk.nk org amek berat.(tak tau la kes kau kan)
atleast nmpak kau serius

p/s aku blk kuantan lalaa~~~

Mr. Schomey™ said...

aku bangun pon rasa panas lagi. bila bukak laptop, nampak pape, lagi la rasa panas. time pompuan bdarah je aku nak kena kesah. time aku? aku pon bdarah gak. wahaha.

ahhh. aku nak emo. lantak la ape jadi. dah matang, pandai2 la buat pape yg patut.

hepi ramadhan fati

Anonymous said...

awak dah tak cool. echeh.

bole dah mula bertadarus apa semua neh untuk tenangkan hati. bukan setakat untuk bulan Ramadhan je.

-A-

~~aKoO~~ said...

x sBr nk tGu kesInaMbuNgan eMo 1 ni..hRp2 adER eMo 2..lalala..
sBr je la awK..tu yG sUsH jTuH cNta n sYg kt sesOrg..

Mr. Schomey™ said...

A: ramadhan.. aaa. syawal terus boleh?


akoo~: wahlawehh. malas nak emo2. apetah lagi nak buat emo 2. ahaha.

susah? tahu tape. haih

Anonymous said...

apa kata Syawal tahun depan je? suka sangat tangguh2 kannn..

eh neyh dah oke belom? or masih berdarah..? ceyy.

-A-

Mr. Schomey™ said...

kalau darah, pakai je pad. senang. keh3

Anonymous said...

nak ke? sumpah kang darah tuuu..!!

Mr. Schomey™ said...

jangannnn.. tak cool la darah2. wakaka

Nurul Roddy said...

apakahhhhh ? tapi best ! haha walaupun agak lain dengan post2 yg dahulu :) perubahan yg menarik, ngee.

Mr. Schomey™ said...

aaaa.. malu jap. keh3