Thursday, August 5, 2010

Bila Puasa

Lagi 2, 3, 4 hari lagi umat Islam kat dunia ni nak berpuasa. So, dengan berstrategi, aku listkan apa aku perlu buat di bulan puasa.

Aku rasa aku dah prepare and plan untuk:

  1. tengok anak bulan puasa. part pengumuman tu feveret habis
  2. tidur di siang hari.
  3. menahan tidur di siang hari
  4. pergi kelas dengan membawa bekal buku.
  5. cuba untuk study di library di siang hari. sekali seminggu pon dah ajaib dah tu!
  6. kurma satu bekas.
  7. jadual berbuka puasa. kena urus masa nak berbuka dengan rakan Langkawi, rakan Kuantan, rakan UIA dan rakan Uniten.
  8. menahan nafsu amarah sebab kelas habis pukul 7 petang.
  9. tengok benda biru biru
  10. niat puasa sebulan
  11. menu berbuka puasa
  12. bajet untuk membeli kuih muih.
  13. cari bazar-bazar yang menarik dari segi makanan dan permandangan
  14. errr. eh. sembahyang terawih. heheee

8 comments:

MOFASAD said...

buat name tag.. nama sharry

Anis Azhani said...

dengan saya awak taknak buka puasa sekali? hehe.

eh mana mengaji, tadarus, semayang lima waktu jangan lupa tuuu!

Mr. Schomey™ said...

harharhar. farry farry. sharry tak cool la cam farry.

Mr. Schomey™ said...

errr. mengaji, tadarus, semayang lima waktu. emm da take note.

eleehh..kau pon kena ingat jugak! ;p

eh. mandi wajib? wakaka.

siggplus said...

dah kenalpasti mana2 mamak yang sediakan juadah untuk tengahari ikut pintu belakang?

Mr. Schomey™ said...

tak perlu. modus operandi, beli mcd delivery ataupon drive tru. senang.

Tulip said...

hehe..sikitnya list nie..cukup ke??

Mr. Schomey™ said...

ahh.sikit ni pon tak tentu habis. wakaka