Saturday, August 14, 2010

Bisnesman Wannabe Part 2

Wahlaweh. Dah lama tak berupdate guna dekstop rumah. Semenjak tukar LED LCD baru ni, bernafsu pulak nak on9 kat sini.

Ok2. Kembali merefer kepada tajuk. Haritu aku ada sembang pasal nak jual nasi lemak kan. Kensel! Sebab bila kira-kira balik, modal tak cukup. Ditambah pulak, port bazar tu tak tiptop. Customer tak ramai. Boleh bilang dengan jari ulang-ulang.

So, bila dah kensel, tiba-tiba pulak ada idea baru. Aku nak meniaga roti jala. Senang, mudah, easy, ringkas dan simple. Kira-kira modal pon, murah dan cheap je. Ok la tu.

Apa lah sangat ada kat roti jala. Masak kari, bungkus elok2. Buat dia punya tepung jala tu. Aih. Senang sangat la.

Senang cerita, tunggu je ROTI JALA SAFWAN ok.



p/s: nantikan bisnesman wannabe part 3. wahahaha!

9 comments:

siggplus said...

orang berniaga dia pun nak berniaga jugak. haih.

haha

Mr. Schomey™ said...

tahu tape. wahaha

MOFASAD said...

roti jala sharry

Am said...

jangan macam2. kene jala kang

Mr. Schomey™ said...

farry: ahhh farry. eh.. buat murtabak farry cam style gak..

am: nak pekena ke? keh3

RinG said...

aku jual soto n meehun soup skang ni kat bazar. (saje nk gtau) haha

Mr. Schomey™ said...

kemaks. bazar mana? padang jawa?

Nurul Roddy said...

fuyohhh ! buat roti jala jangan peluh lebih2 okay. teringat pula cerita senario pasal roti canai ahahaha :P

Meor@Khairul said...

oi
ko jual roti canai la
x pn roti telur
x pn tosai
masok beb
kompem ramai beli