Sunday, July 11, 2010

WaYang

Ewah. Dah pukul 7 pagi aku tak tidur lagi. Kalau la aku studi pon tak tidur sampai 7 pagi, aku rasa aku da dapat dekan tiap2 sem. Kan? Tapi apa kan daya. Aku golek atas katil dah boleh sampai kol 7. zzzZz

Minggu ni je, aku dah tengok 3 cerita kat wayang. Hari khamis aku tengok Twillight sorang2. Jumaat aku tengok Predators dan Sabtu semalam aku tengok cerita 9 kuil. Yang Predators dengan 9 temples tu member aku ajak tengok. Dari aku duduk menyakitkan hati kat bilik, baik aku keluar. Ye dak?

Bagi aku, Twillight ok la. Tade special pon dari 1 and 2. Cukup sekadar nak kasi habis siri cerita ni je. Ok la.

Cerita predators? Cerita 9 temples? Aku rasa satu penyesalan la kau pergi tengok cerita tu. Rasa diperbodoh2kan dalam wayang tu. Baik kau koyak je duit kau rm10 tu. Keluhan "ahh. kenapa aku koyak duit ni" jauh lebih baik daripada "ahh. kenapa aku tengok cerita ni". Serius cam gampang.

Dalam Predators, cerita banyak tergantung. Contohnye:
-sape yang culik dorang ni pastu anta kat planet lain?
-Apa motif dorang nak culik?
-Apesal ada predators tu boleh kena ikat dengan predators sendiri?
-Nape dorang tak berburu kat planet dorang je?
-Kenapa laki tu borak2 dulu pastu baru nak tarik pisau kat dada girlfriend tu?
-Apsal hero tu nak pukul predators tu dengan kayu@mende bodoh ape tah. Kenapa tak guna pisau rambo dia yang kat baju tu? Kalau pedang samurai boleh potong predators, takkan la pisau rambo tak boleh?
-Buat ending camtu, bajet nak buat sequel la? Hak tuihh!

Dalam 9 Temples? Tak tahu ape motif filem ni. End.

Sampai bila aku terpaksa TERtengok cerita-cerita bodoh camni? Woi. Cukup ar. Biar lah berbaloi macam tengok cerita Knight and Day contohnye. Aku harap cerita Inception dengan Last Airbender lepas ni tak sia-siakan wang dan masa aku k.

Cerita melayu? Cukuplah cerita Lu pk La Sendiri dengan Andartu Melampau buat aku rasa jadi bangang nak tumbuk diri sendiri sepanjang 2 jam dalam wayang tu.

6 comments:

jimah said...

pernah tgk cite The Imaginarium of Doctor Parnassus.. time tu nk tgk cite len, tp sume full, skali men rembat je tgk cite tu.. skali, mmg x paham LANGSONG.. air mate rase da bergenang je time kuar panggung..

Am said...

aku rae ko ok lagi. ko p download cite KILLER CLOWN. tak kire DVD rip ke ko wat le je. gambar die mmg cm tu. camera OUT, sound bangang. filem kt Msia. tiada motif pembunuhan. suku cerita, semua keluar panggung wayang. tinggal aku dan 3 membe je.


director jadi hero. babi. haha

syahira ariff said...

alhamdulillah
jimat duit aku sepuluh ringgit
nasib baik kau inform awal2 bro
syukur alhamdulillahirabbil alameen
hehehe

RinG said...

jom tgk eclipse skali lagi, aku xde date la nk teman g wayang ni.

Mr. Shcomey™ said...

jimah: oh cerita tu. macam pernah tengok. macam la. tak sure pernah ke tak. wahaha. cerita tu cerita sedih ke sampai bergenang air mata? :P well cerita2 camni patut dihalalkan baling popcorn ke skrin. tak pun orang depan kita. baru fun. ye dak?

am: wtf cerita kau kasi. semangat ape aku nak cari penyesalan camtu. haha. kau dengan mber2 kau tu kapel ek? boleh ar buat projek dalam wayang tu. hehehe

Mr. Shcomey™ said...

syahira ariff: yarhamukallah.
duit yang jimat tu, boleh buat belanje aku wayang next time. ok? btw, kau comel la. hikhikhik. gedik lak

Ring: hye mr.ring. cilakak lah kamu. kau tade awek baru nak ajak aku. haha. tgok dvdrip je la. next week inception jom. jom la jom la jom la