Thursday, March 18, 2010

Tuduh

Hai.

Yang menjadi persoalan biasa:

- Kenapa suka nak tuduh walhal kau tak tahu pun cerita sebenar.

- Kenapa lebih percaya orang lain walhal niat dan cerita sebenar, aku yang lebih tahu.

- Kenapa kau nak buat macam kau tahu semua punca/sebab/niat aku, walhal aku sendiri pon tak tahu menahu apa yang kau tuduh tu.

- Kenapa nak suruh aku terus terang dekat kau walhal perkara tu tiada kaitan dengan kau?

Perkara-perkara yang menjadi tuduhan-tuduhan biasa:

- Mesti dah bahagia kan sekarang? Asyik keluar dengan perempuan je.(nampak kat facebook dah boleh assume macam-macam)

- Mesti dah happy sekarang kan, ramai je kawan perempuan. (sama je dengan persoalan atas)

- Mesti playboy kan. Tengok gaya dah tahu. (padahal tak laku)

- Kau penah cakap "Keluar dengan member habis duit, keluar dengan perempuan tak habis duit sangat." Patut la keluar dengan aku. Boleh pow aku kan. (padahal maksudnya, aku keluar dengan member laki asyik kesana kemari, beli itu ini, memang la habis duit banyak. keluar dengan kau jalan2 makan udara,tade la duit aku habis banyak)

- Ni kau tulis macam ni, mesti ada masalah dengan perempuan kan.

- Tuduhan-tuduhan tu mesti pengalaman sebenar kau kan.



(adoi. tulis macam ni pon nak kena tuduh aku bukan-bukan juga ke?)


u tuduh2, i tensen taw..awww

erk. gugel2 keluar gambar ni.tak boleh buat pape la.hehe

25 comments:

silence musica said...

alaaaa.. ni mesti prmpn kan yg suka2 tuduh menuduh cmni kan?

Danial said...

takpe bro, aku masih percaya ko market lagi hahaha

Tulip said...

benda biasa...perempuan tuduh lelaki..lelaki tuduh perempuan...selalu sgt kena macam 2.. buat xtau suda..

Mr. Shcomey™ said...

silence: ye kot.hehehe..

danial: aku pon dah tak caye, kau plak yang caye.hahahaha

tulip: jangan dibiasakan..tak elok.heheh

nand nasyari said...

apesal tu..? ex ko ke..? hahaha :P
ko bg kaki je kt dye..muahahah :P

Ribena said...

Ini semua tak matang ni..
Menggedik lebih nak lelaki pujuk,
ahahaha xD

Mr. Shcomey™ said...

nand: dah kembali kau yek. aaa..ex plak..dah kate dah.jgn main tuduh2...hishhh..haha

ribena: itu bukan nak kena pujuk tu.tu nak cari gado namenye..hehe

Cahaya Pembuka Hatiku said...

doa semoga mereka2 yg suka tuduh2 ni diberi hidayah.. heheh...

Anonymous said...

tp perasan x? korang pon mesti ade jugak tudo menuduh nih.same je. yg tukang komen, tukang blog semua pon mesti penah tudo menudoh

Mr. Shcomey™ said...

cahaya pembuka hati: aminnn..semoga2 la cik cahaya pon sama2 mengelak dari tuduh menuduh

anon: Mr/ms anon pon tengah tuduh ktorang ni pernah menuduh. ishk2.tak baikkk..;)

Tulip said...

la..saya bukan suruh awak biasakan..saya kata benda biasa...ish2..

Tulip said...

la..saya bukan suruh awak biasakan..saya kata benda biasa...ish2..

HEROICzero said...

ape nih tuduh2.. x suka tau. nanti kite tuduh awak balik, baru tau. huh!

RinG said...

that is why i told you to get laid, please

deus X machina said...

ko pun same
suka tuduh aku cam artis
erk888

Mr. Shcomey™ said...

tulip: eh eh..benda biasa tu la kita nak tak biasakan..haaaa..kena paham ayat tu..hehe

heroic: cam kenal je ayat tuhh..wakaka

ring: u told me only, but dont have any example.

deusX: alamak tuan presidennn..artis mana plak ni? harun salim bachik? hahaha

kamalya kamal said...

kelakar pon ada,tula aku gelak.jgn la marah...nig,ko sgt baik hati...bkan main perempuan punyer org...and setia,luka si awek lame celaka ko tu masih ada lagiaku tau...sbb ko gila syg dia n frust gila teruk...:) lantak la nig org nk kate ape...rugi dorg klau cantu kan?
sabar k kawan!

weyh nig,cam lawak je ko reply kat "ring" tu...hahaha...example lak ai...mmg ah ko ni!sengal:)

kamalya kamal said...

oh lupa..aku rindu ko nig and mcm niasa,aku ni wanita zaman batu,tak guna phone,laptop ckop la...

Mr. Shcomey™ said...

putq: alamak.jgn la cakap camtu kat die tu.tak baik.hehe.aku pon da lupakan marah aku tu. abaikan je kisah2 lama k. bab syg tu tak tahu ar. kne story private2 sket.ngeh3.bab baik hati tu, kena kaji balik la.heh3. celah mana aku baik tu aku tak tahu..

bab si ring tu. kau jgn harap la ade example. dia tu lagi baik dari aku. tp otak/idea dia celaka sket. gila2! haha.

sbb komen kau panjang dan dua kali dan juga aku memang susah nak kontek kau dan ni je medium aku. aku bagi extra sket..

aku kawan baik dengan orang sbb ikhlas. tapi orang selalu salah anggap kenapa aku berbaik dengan dorang. ada hajat la, ada niat nak ngorat la, ada udang sebalik batu karang la.wtf. if aku nak something, aku terus straight to the point, tak payah nak bazir masa jadi kawan..kan? so,everyone please take note. i da start speaking london so i siyus u..jangan tuduh bukan2 ye kat aku. ngeh3.

ape aku ngarut pagi2 ni..eh eh

nand nasyari said...

hahaha..aku mmg bermasalah sket nk paham menda2 tersirat ni..kakakak :P

HEROICzero said...

kadang2 seronok tgok u speaking taw.. =)

HEROICzero said...

aku rase an, kite jumpe RinG, kite soh die ceta die punye get-laid-story. semak plak lame2 aku bace.. dh lame dh pon~

Mr. Shcomey™ said...

nand: tu laa..lambat pickup.ngeh3..;p

heroic: bila i siyus je u boleh tengok..ngeh3.

cerita get laid tu konpem tade. tapi cerita chelsea kalah,konpem ade! haha

nand nasyari said...

heheheh..nk buat cmne..aku kan innocent.. ;D

Tulip said...

ish2..apa2 la..hahaha