Monday, March 1, 2010

bANJINGan

Hari ini aku nak berpotpet pasal anjing. Terus terang, aku tak suka binatang najis mughallazah ni. Aku tak takut, cuma tak berani suka je la.

Fobia dengan anjing ini digelar doggiphobia. Mungkin disebabkan kejadian2 dahulu menyebabkan seseorang ni rasa tak boleh blah dengan anjing.

Macam aku la. Dalam rentetan sejarah kegemilangan aku, dah banyak kali aku dikejar lalu dikepung oleh anjing-anjing warga malaysia yang tak bertamadun tu. Time tu, aku kecil molek lagi. Baru sweet six orang kata. Kalau seekor, aku boleh usha ketat je anjing tu dah patah balik. Tapi ni mereka segerombolan, memang aku terjerit-jerit la halau. Tapi aku selamber je tak kencing dalam seluar. Kalau Si Ring dan Si Heroic mungkin dah basah depan belakang.

Aku tak tahu kenapa anjing suka main polis sentri dengan aku. Asyik nak 'cucuk angin' je. Kalau aku jalan kaki, tak heran lah dia kejar. Ni sampai aku tengah memandu kereta pon mereka ni nak kejar aku. Tak paham I ok.

Mungkin pengalaman terpijak tahi anjing lebih membawa kesan. Kesan seperti bau cam haram, tapak selipar jadi berat dan melekit memang menusuk kalbu sesiapa jua. Kepada yang muslim, jangan lupa samak.

Sempena tahun 2010 ni, aku berharap agar kerajaan tegas sedikit kat pemilik-pemilik anjing ni. Tangkap je pemilik-pemilik anjing yang suka pakai lepas je anjing dorang ni. N lagi satu, kalau bawak anjing-anjing jalan2 usha awek, suka hati je bagi anjing tu kencing kat tiang lampu, kereta orang, dan kaki orang.

Kulang aja!

I takut tengok Mr. Shcomey taw.

16 comments:

deus X machina said...

ari tu burung
ni anjing
pasni apa lak schomey
adakah mentibang laut
erk888

nand nasyari said...

nand dulu pnh kene keja ngn anjing..time tu dah la nga kayuh beskal sambil carry cousin aku yg xringan ok..pastu jalan tu pulak naek bukit..melolong2 aku jerit mintak tolong..seb baek xkene geget..ahahaah :P

ko ni bermasalah ngn sume menatang ke schomey..? :P

HEROICzero said...

macam celaka nama aku naek plak.. weh weh weh ko ceta btol2 safwan, ko dapat spnsorship WWF ngn zoo negara ke? asek ceta sal menatang jek.. open table la bro~!!!

Mr. Shcomey™ said...

deus X: mesti kau nak taw kan binatang ape..kalau Idlan dengan Kassim the series. aku dengan animal the series..

nand: owh.mula2 bace ingat kerja dengan anjing. dah terkejut dog dah tadi.hehe..
aku rasa anjing tu tak jadi gigit sebab dia ingat sape yg macam gila tjerit2 kan..anjing tu takut kene penyakit anjing gila..;p

heroic: eleleh..masing2 ada ceritanya.pasal korang basah dpan blakang, aku simpan elok2..hehe
ishk..tggu la aku kaya. aku tengah amek tender zoo taiping ni..

AyuE said...

hehe...tapi kadang2 anjing tu nampak comel gak...mcm kucing la nampak comel tp bila dah berak merata maw nk kena sembelih..

silence musica said...

comel je anjing last tu. x tkt langsung. hahaha.

Mr. Shcomey™ said...

ayue: comel? kang da kena gigit boleh la cakap "alolo comel nye main gigit2 kaki"..heh

silence: haih. muka dia tengah takot ngn saya, mmg la tak wat muka menakotkan..hehe

Ribena said...

AHAHAHAHAHA !
suka gilaaa !
gila punya gila la !

:P

Mr. Shcomey™ said...

gila kan anjing tu? erkk..heh

nand nasyari said...

kerja..? ngeng~ hhahaahah...ske2 ati ko je ckp aku gile.. sbb aku hebat la kayuh beskal laju2 tanak kene geget ngn hanjing tu..isk..isk..~ ;D

Mr. Shcomey™ said...

nand: wahh.manyak hebat ka enche? tapi kalau hebat, nape nak kena jerit2 mintak tolong? haaa..cmne tu?hehe

RinG said...

weyy, wa kalo anjing wa selamber je, manede wa takot, tp kalo kucing, wa xleh, tapi tu bukan point gua, point gua adelah, wa x takut anjing. selamber bawak tido, bgn tido tros samak

Mr. Shcomey™ said...

eleh ring.setakat anak anjing, boleh la cite kencang. kau tido dengan kucing dulu, baru sembang berani tak berani.haha

nand nasyari said...

hahaha..tu plan b je snarnye mane la tau hanjing tu berjaya kejar aku..hak3 :P

Mr. Shcomey™ said...

walamek..tak semena2 je kau cover ek..haha..tape2..kalau berjaya kejar, n jerit tade sape tolong,ape plak plan kau?

Anonymous said...

kne tulah la 2.. huahahahah :P