Sunday, February 14, 2010

Sibuk

Hai.

Minggu ni aku agak sibuk. Semua tak sempat nak update. Benda-benda asas seperti reply komen facebook, delete application2 bodoh kat facebook, check emel, habis kan energy pada jobs dalam mafiawars, accept/sent challenge dalam primary football, tengok komen2 kat blog, dan baca blog2 orang lain masih sempat aku buat. Aku usahakan lah mana yang termampu.

Aku akui aku memang pelik kenapa aku rasa diri aku sibuk.Kalau diperhatikan betul2, tade lah banyak sangat kerja aku. Dating pon tade lah banyak sangat. Nak banyak macam mane, bukan aku ada awek pon. Setakat skandal tu ramai la pon tade.hehe. (dah lama tak gelak dalam post sendiri)

Oh ye. Seperti yang kau orang semua tengok dalam blog ni, aku dah start menulis novel. Perkara yang jadi impian aku dari dulu lagi. Aku start pasang impian ni bila aku dah pandai baca buku cerita Penyiasat kanak2 apa kejadah tah nama dan juga novel2 yang abang dan kakak aku dapat masa dorang dapat hadiah cemerlang peperiksaan sekolah rendah. Yang membuatkan aku semakin bersemangat dengan cita2 aku itu ialah bila aku antara 5 orang dapat A Bm dalam daerah kuantan masa percubaan UPSR dan karangan aku time form1 dijadikan karangan contoh dalam kelas. haha.

Aku memang sengaja post entri novel tu lambat2, bagi menambah kesaspenan cerita tu. Cerita tak best, ade saspen pon jadi lah. Tapi aku esok atau lusa, aku post cerita tu ok.

Yang penting, tak best pon novel aku. Kalau best, aku dah jual sama itu Creative Publication ok. Tapi aku nak buat yang terbaik. So, nanti kalau aku boring, aku boleh baca semula sorang2. hehe.

Selamat membaca yek.

16 comments:

Afzainizam said...

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…. Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…
Mei Tiao Da Jie Xiao Xiang
Mei Ge Ren Di Zhui Li
Jian Mian Di Yi Ju Hua
Jiu Shi Gong Xi Gong Xi
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Di tiap jalan dan lorong
Dari mulut setiap insan
Ayat pertama tika bersua
Adalah tahniah, tahniah
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Dong Tian Yi Dao Jin Tou
Zhe Shi Hao De Xiao Xi
Nuan Nuan De Chuan Fung
Jiu Yao Chue Xin Da Di
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Musim Salju kini berakhir
Sudah pasti khabar gembira
Angin panas musim bunga
Akan menghidupkan dunia kita
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Hao Hao Bing Xue Rong Jie
Yan Kan Mei Hua Tu Rui
Man Man Chang Ye Guo Chu
Ping Dao Yi Sheng Ji Ti
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Salji dingin kini menghilang
Bunga-bunga kian berputik
Malam yang panjang kini berakhir
Kokokan ayam kedengaran sana-sini
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Jin Guo Duo Shao Kun Nan
Jin Li Duo Shao Mo Lian
Duo Shao Xin Er Pan Wang
Pan Wang Chun Tian Di Xiao Xi
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Setelah mengharungi kesusahan
Dengan penuh ketabahan
Kita semua mengharapkan
Keberkatan musim bunga
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Salam ziarah salam kunjungan persahabatan dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/

HEROICzero said...

amende komen kt atas neh?

Premier football la safwan. primary wak lu~

hak alah ckp jek lah xde idea nak sambung novel Lu.. saspen la kunun.. cpt2 tulis. aku bukan nak bace sgft actly, tp x ske benda2 tergantung neh. cewaaah~

Mr. Shcomey™ said...

heroic: kau mmg slalu cam cilakak.haha.yela2.aku ade idea la bai.bese la,chap 1,2 baru intro..

Ribena said...

salam..

PATUTLAH ! dulu masa saya baca, ada juga terlintas dalam hati yang ayat dalam blog ni sangat "wow". Rupanya memang nak menulis novel, ahaha. Cepat-cepatlah post, teruja ni :)

Redz da Tsar said...

Semoga berjaya dengan novel tue.. Aku pun ada jugak niat nak tulis novel... Sampai bab 3 terus tangguh..

Hehe~

Mr. Shcomey™ said...

Ribena: wow..sy rasa awk perli sy..;p ayat novel sekolah menengah.takde la sampai ayat2 macam novel2 tangkap leleh kat kedai2 tuh. lgpon,sy sendiri pon tak suke bace yg komplikated.haha

redz da tsar: wah2. main tangguh2 plak.buat ar. mesti aku bace punye. Tapi kan,tade ke orang nak buat novel pasal dia main kat Man Utd ek? cam style jugak..hehe

Sabrina said...

hardy boys, nancy drew dan 3 penyiasat- Gopal, Jalil dan Meng...tak sesia dapat hadiah buku tu kan..
let books be your dining table,
and you shall be full of delights,
let them be your mattress,
and you shall sleep restful nights..

aku said...

mula2 aku mcm xbaca la apa yg kau tulis b4 ni.malas.tp tiba2 hari ni sebab bosan aku baca blk post2 novel kau.
tak sangka aku kau mmg minat.aku ingat kau dah bosan sgt.dh xde kerja.hahahaha
bagus2 teruskan.n cepat aku nk baca lg!

Cahaya Pembuka Hatiku said...

kalo anda minat teruskan.. pedulikkan per org ckp tentang nukilan anda.. sbb aku rasa anda ada bakat.. wakakak... ala.. aku jugak seperti kamu dulu.. tp aku malas..so tak menulis lg pas tu.. heheh.. tulis blog jer la keje aku.. heheh

deus X machina said...

Aku ingat nak wat koleksi liveblogging aku dalam 1 buku
ok tak?
erk888

good luck bro untuk novel ko

deus X machina said...

komen yg 1st tu selalu ada kat blog aku
macam copy paste jek
erk888

Mr. Shcomey™ said...

sabrina: ahaaa..ingat plak.bese la..buku pinjam,mane la nak ingat tajuk.hehe

aku: ciss.kau ni mmg. mesti kau guna alasan bz exam kan..aku baru post satu je novel aku,cmne leh kau bace post2 plak.haha

cahaya: perghh..1st time orang cakap aku ade bakat dalam sesuatu.hehe

deux: liveblogging kau memang aku slalu tak miss.tp lepas match la.mase match aku tgok kat maple.hehe. weh. kau buat novel fiction macam jadi player man utd ke.hehe

aku said...

eh yg bwh2 tu???owh,,ahahaha cter benar eh
ahahha sory2.mcm novel,indah sgt ayat dia.;p

Mr. Shcomey™ said...

aku: kureng..ahaha.tggu ar kau post mende2 camni,aku comment balik.huhu

aku said...

aku looser ah penulisan.dulu aku mintak tolong adik aku kot bwat homework.hahaha

Mr. Shcomey™ said...

aku: aku taw..haha..