Sunday, August 23, 2009

ramadhan tiba lagi!

bukan nya aku ni baik pon, cume bila ramadhan datang,aku suka...sbb bulan ni spesel..x macam bulan laen..time ni la kite boleh train diri untuk jadi seorang yang lebih baik.. tapi aku ni,cm bese la..kejap jek..pas raya,terok balik..huhuh..

cume x tahu kenapa,season tahun ni, aku rasa aku nak try jadi muslim yg better dari sebelum ni..xde la alim..cume..cume..cume....nak jadi ok la..nak dapatkan ketenangan diri jek..

tapi..aku tetap aku lah..minda dan pemikiran aku tetap same..cara aku komunikasi pon tetap same la..jangan dianggap aku buang tebiat plak ok...

berbalik kepada ramadhan ni,aku dah agak dah..mesti jadual aku penuh..bukan ngn tarawikh pon, cume penuh ngn pelan2 nak berbuka sekali.. aku pon masih x tahu nak wat bila,kat mana semualah..nak kena/wajib/sunat buka ngan geng2 sekolah kuantan aku, mber2 langkawi, rakan2 di uniten..dan budak kelas kat uia dlu..huhu..mst sume nak wat ujung2 minggu,tp ade berapa weekend jek dalam bulan puasa ni..pening2..huhu

tp bz2 pon, 1st day puasa,aku buka ngn adik aku jek..mber2 sume bz ngn famili masing2..nasib baik ade adik aku nak teman serta belanja aku buka puasa..hehe

harap2 bulan puasa ni murah rezeki dan dapat jumpe mber2 yang da lame aku x jumpe..huhu..

selamat berpuasa~

6 comments:

----wEenERism---- said...

selamat berpuasa juga.

Mr. Shcomey™ said...

selamat berpuasaaa..

HEROICzero said...

jadi insan yg baek? InsyaALLah..

-adiL-

Mr. Shcomey™ said...

same2 la kite k..

aku said...

aku pun nak jadi baik.g la makan percuma kat masjid negara.terawikh skali

Mr. Shcomey™ said...

masjid uniten sudaa..sedap pon sedap..hehe