Sunday, May 10, 2009


ni la aktiviti untuk hari ini..SMART NIAGA...
smart tu merupakan name skolah aku..
walaupon aku da xlayak nak bgelar dak skola lg, tp aku tetap pergi la..
mende setahun sekali..itupon xtentu tiap2 tahun dapat pergi..
kali ni xbanyak kedai bukak..tapi da jadi cm konsert lak kat sini..rupa2nye, skola aku baru dapat alat2 jamming tajaan kementerian pelajaran msia..siot tol! ktorang dulu tade pon,bwk gitar kat hostel pon kene rampas(bukan gitar aku la)
mula2 aku datang,smpai je pintu pagar,aku terasa amat tua untuk berada kat sini.. tapi redah je la..
rupa2nya..ramai jugak budak batch aku datang...lbey 10 tu kire ramai la kan..huhu
thanks kat mirul n azie yg support aku makan n minum..ahaha..da dorang ade kupon,blanje la aku...
pujian kepada gerai persatuan majlis pelajar,sbb dorang nye sambal sotong memang buat aku kecur lidah lerr..best! haha..
ape yang aku lihat kat sekolah aku mmg banyak berubah dari yang aku tinggal 6 tahun lalu..pergh..da lame jugak eh? antara2 perubahan yang aku dapat aku tgok la..kelas aku dlu da btuka jadi bilik komputer..kureng..pastu bilik disiplin berdebu..(sbb jarang orang datang,kes kurang berbanding dlu..perghh), tandas ade cctv (wow!), ade bilik jamming, koop da tuka tempat len, dewan da renovate,pastu banyak pondok2,kolam da tuka jadi tempat tnam bunga..banyak jugak la..n paling ketara, budak pompuan da selamber xpakai tudung kat skola..haihh..dulu mane ade,sume btudung rapi je..
yang menarik hati, klasmet aku dlu-vishnu, gamba die byk terpampang kat dinding2 dewan..legend SMART tol la...otak genius tuh..walaupon die kurang pendengaran,tapi die rajin..aku kagum ngn die..huhu..tahniah la dude..
bila kitorang berkumpul, n melihat sekolah kembali,hati kecil aku ni berkata aku teringin nak kembali ke sekolah balik..zaman yang tiada ganti keseronokannya...hmmm..miss em..

3 comments:

HEROICzero said...

eceh, nie mcm g skolah lame, nak usha awek lame jek..

Mr. Shcomey™ said...

kepala ko..sume dak kecik,aku knal pon x..

~Fara~ said...

waa..skolah lame gue juge..ak pn da xknal sp da c2. hee~