Tuesday, May 5, 2009

Di luar liputan

Sesudah beberapa lama aku terperuk di kuantan, aku membuat keputusan drastik mepekkan beg aku dengan pakaian2 yang diperlukan di key ell kuala lumpur..
hm..tiada tujuan yang logik untuk aku ke kl kali ni.cuma ada satu sebab yang membuatkan aku tergerak hendak pergi.. aku rasa malu untuk menyatakan sebabnya kerana aku pasti digelar bodoh yang tak dapat diubati jika aku menyatakannya..haih..
hari pertama, aku menyelesaikan 'sebab' aku ke kl dulu kemudian baru fikirkan perkara lain.. tumpang tidur di rumah saudara adil gemok heroic, n tidak sedarkan diri pada hari kedua..ada sesuatu yang buat aku terasa amat bangang sekali..
di bilik heroic, keadaan pada siang hari,agak kelam..aku melihat tingkap menunjukkan keadaan di luar agak gelap(macam mendung la). n bunyi yang aku anggap hujan ditambah dengan keadaan bilik yang sejuk,membuat kan aku membuat kesimpulan cuaca hujan..walhal x pon..amat terasa bodoh sekali..patut la bila aku ckp kat heroic "asek hujan je harini" disambut dengan "bila plak??"..cesss aku terkena..
petang itu aku bertolak ke uniten dengan segera..terimakasih kepada aizat kerana sudi mengambil aku kat ktm serdang..keadaan tren yang sesak ditambah pula dengan beg yang berat disebabkan komik2 yang dipinjam dari heroic,membuatkan aku kehausan tenaga batin yang amat sekali..
setelah selesai makan malam,aku berjumpa dengan rakan2 sekelas aku yang mengambil sem pendek di uniten..biasa lah..lama x jumpa kan..
baki malam ni pula dihabiskan dengan menaip2 post nie..dan seperti biasa aku penuhi malamku dengan melukakan hati aku sendiri..ok2..dah2..aku tahu aku bodoh..
sekarang..aku tengah berfikir,apakah nasib aku esok? aku nak buat apa sok? macamana pula dengan rabu? dapatkah aku melepaskan rindu ku?..aku sekali lagi bingung dalam mencari arah....oh tuhan..tunjukkan padaku jalan yang benar dan berikanlah aku kekuatan dalam menghadapi jalan yang aku pilih..amin...
sampai bila harus aku menunggu? aku pon x tahu lorr..

maafkan aku jika kamu semua membaca ayat post ini seperti ayat novel murahan..hehe..aku x tahu kenapa aku menulis dengan begitu skema sekali..yayyy

18 comments:

((-.-)) said...

oooooo baik la wat sumting yg x sakitkan diri sendri kan
bkn kah itu lg bagus dan bermanfaat...?

Mr. Shcomey™ said...

perlu kah mengulangi ayat "aku memang bodoh" dalam post tu? haha..take it slow

((-.-)) said...

owwwwwwwwwww begitu
xpyh wat then x perlu la wat ayat tu kan

Mr. Shcomey™ said...

sbb da wat, sbb tu ayat tu keluar
n even xbuat,sy tahu sy bodoh dengan apa yang dibuat n diharapkan..

aVeLeR said...

haha..
sengal~

Mr. Shcomey™ said...

hehe..sket2 sengal+senget

HEROICzero said...

ya itu dia saudara bedak..owh safwan.. telah pandai membuat scratch... agak2 ah weh, baru blaja, trus wat 5,6 scratches trus dlm 1 post?

kah kah kah..

PES2009 jom?

Mr. Shcomey™ said...

heh.mentang2 ko menang,ko nak blagak ajak aku men ekh..weh..call aku..kte nk tgok mane mlm nie

n.zati.halim said...

haish. biasa lar. ni sume lumrah kehidupan. awk xde lar bodoh kot safwan. cuma terlalu syg kot. heee :D

and owh, bagus gak epnulisan mcm ni. bm spm dpt apa? A1 ni kan? gila lah. apa lg, tulis novel. buat duit. jadi kaya raya . then semua org tabik hormat punya . :D

Mr. Shcomey™ said...

haihh..kalau novel kat msia nie mane laku sgt..

HEROICzero said...

novel kat malaysia? wat alas tong sampah jek.. ow faisal tehrani bez ah..

Malam neh, Red chair, danau kota.. sebelah tempat yg kite lepak ari tu.. dah setting dh..

prediction,
Manchester United 1-1 ARSEnal

HEROICzero said...

ARSE-anal?

HEROICzero said...

ASS-senal?

HEROICzero said...

Arsengal?

n.zati.halim said...

ahh kroang ni. mcm2. pergi je lah tgk pon. elok2 ada nama arsenal, korang tukar2. hahaha. x psl2 pulak. bla bla bla. shaheizy sam cute! (erk tiba2)

HEROICzero said...

prediction di atas agak salah, tapi prediction yg aku bgtau awek ku betul.. weh miza, 3-1 babe!

suka, mu masok final
keciwa, darren fletcher x dpt maen final..suck.. come on referee, okke deserve penalty, tp red card? fuck..come on!

----wEenERism---- said...

adil-yelahhh..!
nsb jek tuu..
claim adiah anda okay..

Mr. Shcomey™ said...

aku pon nak adiah gak!!!