Sunday, November 23, 2008

boomm!!

sesuai dengan tajuk di atas,ini lah peristiwa yang terjadi time aku balik ke rumah selepas menghantar kakak aku ke tempat kerja beliau..kita tengok kronlogi peristiwa menyayat hati pemilik kereta berkenaan..yaa:::
8.30 am: sebuah kelisa merah meluncur sederhana laju di Jalan Lim Hoe Lek (berhampiran kedai durian) dengan tujuan mahu pulang ke rumah untuk sambung mimpi2 indah..
8.31 am: lampu isyarat hijau telah berkelip2 menandakan lampu isyarat merah hampir muncul..kelisa merah itu terus memecut mahu mengatasi masa yang ditetapkan..tapi tidak berjaya dan menekan pedal brek dengan serta merta..akhir nya berhenti tepat2 pada waktu isyarat lampu merah telah menyala..tapi,tanpa diduga..sewaktu memecut mengejar lampu hiau berkenaan,sebuah mitsubishi storm telah memecut laju mengekori bagaikan mitsubishi evo lagaknya...
--heekkkshhhhhhh...bunyi brek kedengaran..
--boommmm!!! kedengaran bunyi menandakan bunyi belakang kelisa terbabit dihentam kuat oleh mitsubishi storm berkenaan..
--dammnnn!! bunyi keluar dari mulut pemandu kelisa merah itu..
--kelisa merah bergerak kehadapan hasil perlanggaran terbabit..pemandu dengan segera dan selamba memandu kereta berkenaan ke bahu jalan dan berhenti..
8.32 am: pemandu kereta mitsubishi storm segera keluar dari kereta..gadis yang berumur lingkungan 20an..tanpa memberi salam,beliau teros berdialog dengan pemandu kelisa berkenaan:
"adik..cmne ni? sy igt awk lepas td.."
"aihh kak,mane lepas td..da kelip2 daa..kan lampu ni cpat merah.."
"so cmne nie..??"
"emm..sy tepon ayah sy jap..tp kne g public laa.." sambil menunjuk arah telefon awam yang terdekat..
"tape la adik,gune je fon akak ni.."ujar gadis berkenaan sambil berfikir,aihh..budak ni hp pon tade ke..
"time kasih" balas budak itu sambil tersengih2 bak kerang busuk..
8.37 am: ejen tow truck dah sampai sambil menanya2 apa yang telah terjadi..
8.40 am: ayah budak berkenaan tiba..
8.50 am: mak gadis berkenaan pula tiba..
9.00 am: bincang2 sambil cari penyelesaian..tapi yang gaduh orang tow truck tu..berebut2 nak pelanggan la katakan..alih2,settle kat balai sudah..
10.00 am: report polis (yang amek report tuh cm gampang perangai nya..kerek nak mati..)
10.45 am: pegawai penyiasat siasat kemalangan yang terjadi..
11.15 am: gambar bukti diambil..
11.20 am: mangsa dibenarkan pulang..yeahh..

4 comments:

RinG said...

gentle siott xgaduh.. tp yg pelik kan, tiap2 eksiden, mesti adenye ah tow truck datang... xde org panggil pon... cane diorang leh tau eh?

Mr. Shcomey™ said...

laahhh..kan ade mber2 dorg yg ade dkat2 kawasan tu..sape yg roger dorg,ley dapat rm50 taw..itu ape yg mber aku btaw laa..mber aku pon ade gak kje call man nie..

silence said...

ntah. apsal x cari je psl? huahuhau

snoopy said...

mcm mbaca akhbar pulekk..
haha..