Friday, June 6, 2008

Minyak naik lagi

Sewaktu aku YM-ing ngan encik potpet kita, dia suruh la aku update blog kita ni. Aku kate la, 'xda idea la bro'. Dia pon kata,'cakap saja pasal minyak'. Jadi aku pun sukacita ingin bercerita mengenai kesan-kesan kenaikan harga minyak.

Okey, kita fokus. Kita fokus kesan ni, kepada aku sorang saja. Aku sorang je. Yang lain2, aku tak peduli. Masalah orang lain bukan masalah aku. Kalau Nabil susah, aku nak saja kata 'lu pikir sendiri la nabil'.

Okey kesan yang paling ketara kepada aku ialah, aku tidak bersenam pada petang itu. Sedang elok aku tangkap lentok nak main badminton, mak aku suruh la isi minyak kereeta beliau. Aku pun sengeh-sengeh saja pergi stesen minyak. Ramai woo yang beratur nak isi minyak. Kerana kecekapan aku yang tingi dalam memandu, aku berjaya selit-selit kereta dan berjaya mengisi minyak hanya dalam masa 30 minit sahaja.

Amacam hebat tak aku cilok-cilok?

Jadi, kesan lain yang ketara akibat kenaikan minyak ialah, lu pikir sendiri la.

5 comments:

Muhammad Azli Shukri said...

dijangkakan minyak naik lagi bulan 12 ni..mati.

RinG said...

memang mati btol la kita.. skali minyak naik, berkali2 lagi harga barang lain akan naik juga.. berita baru. minyak mungkin naik bulan mac a kot, kire ok la boleh hidup lama sket.. haha

nurshazalinayuhanis said...

emm.... bleh caya ke POKLOH tak mau naikkan lagi harga minyak 2008 ni? dia kan Mr. flip flop....

nurshazalinayuhanis said...

bleh caye ke tak naik lagi this year... hurmmm.... nak sedapkan hati kite2 ni ke

RinG said...

eh, jangan percaya! kalo percaya tu, mmg pelik! haha