Saturday, May 7, 2011

I never let you go.

Semenjak dua menjak ni, aku rasa aku dah berjangkit dengan si Ring. Sebulan sekali je update. Cilakak betul.

Sekarang aku dah mula sedar atau mengaku pada diri sendiri yang aku ni manusia jenis yang sukar nak let go something. Kalau tak paham jangan khuatir sangat, biar aku bagi pencerahan sedikit.

Yang dimaksudkan dengan Let go something, aku susah nak lepaskan something tu pergi. Contohnya, aku susah nak jual barang yang aku dah guna. Contoh kepada contoh aku tadi ialah, walaupun aku dah banyak kali tukar telefon bimbit, aku tak pernah jual/trade in telefon bimbit lama aku. Sama ada aku simpan, atau pun aku bagi awek (dulu) pakai. Masa nak tukar telefon tu pun rasa berbelah bagi, tapi bila dah pakai, rasa taknak dah pakai yang lama. Hehe.

Selain tu, ayah aku dah banyak kali tawar aku beli laptop baru. Dia bagi syarat, jual laptop yang aku guna sekarang. Fuhh. Berat hati. Walaupun laptop aku ni dah 3,4 tahun pakai. Walaupun laptop ni dah tahap kritikal panas sampai kena pakai kipas angin speed 3 baru boleh sejuk, tapi aku rasa berat juga nak tukar kepada yang baru. 1st, aku rasa sayang. 2nd, keyboard ni ngam2 dengan alunan jari aku bila menaip. Dalam gelap pun steady je taip laju-laju. 3rd, laptop ni yang buat aku pro PES. Setakat si Heroiczero tu selamber je tapau. 4th, laptop ni tak pernah buat hal macam stuck ke, tak boleh on ke, walaupun dah jatuh banyak kali. Damn, kalau kantoi kat future customer kat mudah, mesti harga down gila.

Laptop ni steady. Setakat air tumpah sikit-sikit tu, relek je keyboard boleh guna balik. Setakat kabel plug tercabut tu, relek je on balik tak hang pape. Steady.

Fuh. Panjang lebar aku puji laptop sendiri. So, lepas ni boleh jual kot?


HEHEHEHE.

7 comments:

nand nasyari said...

mengada lah kau! jual je aa..share aku 60% k :P

bile nak banje aku starbucks ni? kedek aa lu..

HEROICzero said...

hanging by the moment la neh.

keh3x.

Anis Azhani said...

siapa lagi yg you takmo lepas lagi nih? duh.

hehe

HEROICzero said...

aku translate komen atas ni,

"sapppa lagi awak takmawww lepaihh ni? duhh.

hehe."


woaaaah ~

Anis Azhani said...

hish besfren you ni.

Mr. Schomey™ said...

aih. bestfren tolong translate. memahami awak sungguh. haha

Anis Azhani said...

uishh tak ngaku kawan! adil tengok tengokk~