Wednesday, January 27, 2010

Rokok Haram

Cadangan haram rokok di Pahang akan dikaji semula

KUANTAN 26 Jan. - Majlis Ugama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang (Muip) akan mengkaji semula cadangan penguatkuasaan fatwa pengharaman rokok di negeri ini seperti yang diuar-uarkan sebelum ini. -sumber: utusan.com.my


Ini mungkin berita lega buat perokok2 tegar di Kuantan. Patut tak payah kaji, haram kan je terus. Mufti pon dah kate haram.

So, negeri lain, bila pulak nak buat cam Pahang?

20 comments:

HEROICzero said...

nak kaji ape lagi! HARAM!! benda dah jelas2 haram, ape perlu-nya dikaji2 lagi?

*Tak faham dengan pendirian sesetengah pihak.

Mr. Shcomey™ said...

hek ela lu. jgn smpai gua check poket lu,ade kotak palmal k.

melon. said...

jom hisap biskut rokok.

silence musica said...

hahahahahahahhaha. adil ni al munafikun ke. hekhekehkehk.

Mr. Shcomey™ said...

biskut rokok sakit gigi ar makan byk2..hehe

ehh..aritu die berenti kejap.tataw ar smpai skang berenti lg ke tak..

HEROICzero said...

hahaha!! jgn la sebarkan cerita tuh.. isy dh2.. jgn merokok.. memudharatkan. bukan saja pd diri tp org sekitar...

Mr. Shcomey™ said...

taw pon..jom kita buat group kat facebook suh haramkan rokok..amcm? shisha jgn ar..haha

mohd redzuan fath said...

semua pihak tahu rokok itu haram.. sebab dorg nak kaji-kaji ni ialah:
1. Jika semua pihak ikut, dorg xde untung..negara xde untung..dorg fkr dgn rokok saje dah brp juta boleh untung

mohd redzuan fath said...

sbb tu lah nak kaji-kaji... knp rokok di haramkan? sbb rokok ni satu benda yg memudaratkan tubuh badan (silent killer)dlm al-quran pun ade ckp yg benda2 yg memudaratkan tubuh badan adalah HARAM..!!! SO NAK KAJI APE LAGI???

deusXmachina® said...

kerajaan sememangnya tak akan mengharamkan rokok
mereka takut kehilangan undi
pcayalah.....erk888

HEROICzero said...

haih... ape nak jadi diorg neh.. demi keuntungan cukai, sanggup bunuh rakyat sendiri.

* sambil menulis, rokok menyala di tangan kiri.. =D

Mr. Shcomey™ said...

@redzuan : dorang kaji poket dorang kot..hehe

@deusXmachina®: tak haram pon da hilang, kalau haram, tataw mcm mane plak..hehehe

@ heroic : kate da berenti? cibai

Danial said...

Harap-harap fatwa ini tak disapu bawah permaidani kerana kita semua tahu ini hanya akan merugikan golongan kapitalis yang hanya mahukan wang. Aku 100% menyokong fatwa ni.

Mr. Shcomey™ said...

fatwa tak sokong,mmg cari nahas la..huhu

RinG said...

bukan dah lame ke fatwa ni keluar? sbb tu gua x isap

HEROICzero said...

sudah lah RinG. haha!

Mr. Shcomey™ said...

lumba kete pon haram mir..cmne tuh?

RinG said...

mane de aku lumbe haram. aku bersiar siar je.

dale, next week la kita planning. skang da start sibuk. bnyk komitmen la ni

Anonymous said...

orang kalau dh makan sorg, memang tak terhandle komitmen-nya. haha!

-pAi dALe

Mr. Shcomey™ said...

amir.gua bukan taknak backup lu.tp adil mmg betol.haha