Sunday, April 19, 2009

aku tengok sdri

pukul 5 petang tadi,sesudah aku makan di Aliff, aku dan mak bapak aku menuju ke Kuantan Plaza. sesampai je aku kat situ,aku kedengaranlah bunyi seakan2 orang pasang radio kuat2.tapi semacam je bunyi drum die,macam tengah live..lantas aku pon dengan hati berbunga2 segera pergi meninjau punca bunyi tu..

wow!..ada gig/konsert/persembahan pentas(mana2 lah) kat sini..sesebab aku jarang balik kuantan,so aku xtahu apa perkembangan muzik kat sini..

band yang main time aku datang, aku pon xsure sape. not bad. lagu agak catchy. teamwork ok,ade chemistry. suara xberapa tapi ok. statik, x banyak pergerakan. kesimpulan aku dapat buat, best la gak band nie.



band yang perform



tapi yang buat aku berasa ralat paralak semasa di situ, aku rasa x sampai 10 orang kat depan stage tu.patut kat situ la ada crowd ye dok? aihh..bukan x ramai manusia kat situ, ramai... tapi semua menyorok2, sekadar melihat dari jauh.ada yang duduk2,borak2 ngan minah indie.. aku tengok,ramai je macam golongan2 indie ni berdasar kan attitude mereka perlihatkan pada aku kat situ lah kan.. tapi yang aku pelik, nape tengok dari jauh? nape x bagi support kat band yg maen? nape tade pogo kat situ? nape? nape? wahh.kalau la aku yang buat persembahan, aku memang tade semangat la nak perform kalau tade penonton depan aku..
tapi kenapa??
mungkin dorang segan/malu? atau mungkin dorang penat, tadi dorang aktif depan pentas sebelom aku datang? atau dorang poser je? atau mungkin dorang tunggu Meet Uncle Hussin datang baru nak pergi depan pentas? aihhh..tataw la kan....


oh ye..ni sekadar ape yang aku tengok sendiri la..chillax laa..

9 comments:

n.zati.halim said...

dorg malu2 kucing kot?

chillexin lar kan

aVeLeR said...

ala..
tak indie lor tgk dari jaoh..
haha~

Mr. Shcomey™ said...

haha..btol tuhh..aku malas nak ckp cmtu sbb im not indie..

HEROICzero said...

masalah dgn crowd kite adalah, tidak SPORTING!

mubgkin kita nie bangsa yang pemalu.. meLAYU..

yea yea indie for life!! heh fuck

Mr. Shcomey™ said...

adil mmg indie..aritu kat umah ko,ko pakai baju tulis "saya sayang lembu seksi"..haha

RinG said...

amende indie nih?

HEROICzero said...

ow sesungguh nya di akhir zaman, fitnah berleluase safwan.. fitnah dajjal neh.. astragfirullah.. takkan aku masuk ke lembah indie itu..

Mr. Shcomey™ said...

haha..tanak ngaku..tape2..aku tarik balik tuduhanku..

HEROICzero said...

ya, begitulah..