Tuesday, January 6, 2009

Perempuan=shopping

Shopping dan perempuan memang 2 perkara yang susah nak dipisahkan kot. Tak tahu kenapa,mesti perempuan suka sangat shopping. Xkesah la baju,seluar,atau kasut atau barang2 makanan,perempuan mesti kne shopping. Di sini pula biarlah terang apa itu “shopping” yang aku utarakan sekarang. Shopping yang aku maksudkan ialah, keluar ke bandar/mall/market semata2 untuk membeli-belah dengan kuantiti yang agak banyak. Maybe kenyataan aku ni agak mengarut,tapi peduli apa aku. ;p
Ahh. G mam la ngn definisi aku..sekarang aku nak tanya beberapa soalan kepada diri aku sendiri. Nape perempuan ada je duit nak shopping ni?? Kadang2 aku tengok,keluar duit serat dua pon cam tade pape je. Pergh. Kalau budak laki,konpem habis bajet/jimat/kumpul dah even nak beli barang2 keperluan jek. Mane perempuan dapat duit ha? Tengok belanja makan lebih kurang je ngan budak laki nye belanja makan.
Adakah mak bapak memang bagi duit lebih untuk dorang? Ini tidak adil!
Atau pon memang barang2 perempuan lebih murah dari barang2 lelaki??
Bagi mereka yang merokok,tahap kewangan lagi meruncing dari aku yang bukan penagih batang. haa..jangan kebiruan k otak tuh..camane la laki ni nak shopping dol?
Pelik.. bagi aku lah.. maybe kaum hawa ni lagi tahu la pasal ni dari aku yang sedang kepelikan..

**aku suka teman awek aku pegi shopping..tataw ah kenapa..haha..(",)

4 comments:

n.zati.halim said...

sbb itu awek! mesti lah. melihat prmpn shopping adalah art! hue

((-.-)) said...

gamba ini dapat di manakah?

((-.-)) said...

haah..sy pulak suke kalo pakwe yg meneman tu blnje sy..hhaha

Mr. Shcomey™ said...

aha..no komen..