Thursday, August 21, 2008

Dah penah jadi da laa...

tibe2 je aku ade idea utk menulis dalam blog nie..tah sape yg merangsang aku..kan amir? cess..

ye tuan2 dan puan2, sebenarnye..manchester united(penyandang juara dan merupakan juara berturut2 selama dua tahun terakhir nie..) sedang berusaha utk membuat jurang besar bg awal musim ni, sekadar utk menyerikan liga perdana barclay tahun ni..ini sume atas permintaan FA sendiri..kerana jika man u leading terlalu awal,amat sukar bg utk pasukan yg 'berpotensi' seperti chelsea fc utk merebut kejuaraan..bak kate org timur 'kang kempunan'..

hakikat sebenar, musim lepas pon Fa da mntak man u buat cmni..kalo kte lihat, pada awal musim, man u cume berada d tangga ke 6-8..selepas beberapa perlawanan,kte nampak man u mngejar satu persatu pasukan d atas liga,dan akhirnye, menjadi juara secara dramatik..Fa melihat kejadian ini menghasilkan fenomena dlm BPL apabila mncatat penonton yg mendadak..so..dorg pon bt la skali lg taktik mcm nie musim ni utk menjadi kan liga ini kelihatan lebih berdaya saing..

so, sudah diketahui kenapa man u beraksi hambar di awal musim ni..lg pon bak hero tamil, hero kalah dlu, baru menang di akhir cerita..tetapi penyokong chelsea jgn lemah semangat..kemungkinan man u melepaskan tahkta tetap ade kerana Fa mungkin akan meminta man u utk kalah kerana penonton akan cepat bosan jika man u asek menang je..xrefomasi la bak kate PKr..hehe

p/s: ronaldo tade pon tape,sbb man u penoh dgn bakat..cume ruang je kurang sket..cik kiah aku pon tataw..ko tnye la die sdri..haha

2 comments:

RinG said...

ooh, ini rupenya strategi Man U? bajet hero abes a? bajet industan abes a ni? chelsea dulu pon 2 kali berturut mng, pastu kalah slow, mourinho kene buang.. mane tau ferguson pon alami nasib same nnti.. tp yang penting, chelsea tp mng la.. haha

mat potpet said...

man u xtamak..kalo kalah pon,dorg xkan buang ferguson nye..cool je beb...